Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Zaujala vás dubajská čokoláda? Připravte si doma dubajský cheesecake. Je ještě chutnější!

Čokoládovo-pistáciový cheesecake na talíři Arina Dovlatova / Shutterstock.com

Kouzlu dubajského cheesecaku, dezertu, který spojuje orientální eleganci s moderními chutěmi, podlehli snad všichni influenceři na sociálních sítích. Tento krémový skvost s pistáciemi, čokoládou a křupavým korpusem vás přenese do světa luxusu a dokonalých chutí. Ať už hledáte inspiraci na slavnostní stůl, nebo chcete překvapit své blízké něčím výjimečným, tento recept vás nezklame. Připravit ho zvládne každý, tak se pusťte do pečení a zažijte sladkou cestu do Dubaje přímo z vaší kuchyně!

Přečtěte si také

Pomazánka z červené řepy a křenu, která vás probudí z jarní únavy
Pomazánka z červené řepy a křenu, která vás probudí z jarní únavy

Dubajský cheesecake je opravdovým kulinářským zážitkem, který v minulých týdnech obletěl sociální sítě. Inspirován populární dubajskou čokoládou a tradičními blízkovýchodními dezerty, tento cheesecake kombinuje bohatou chuť pistáciového krému, jemné tvarohové náplně a sladkého čokoládového přelivu. A co víc, jeho příprava je překvapivě jednoduchá!

Pokud se vám nepodaří sehnat tradiční těsto kataifi, můžete ho snadno nahradit těstem filo, které je běžně dostupné.

Tento cheesecake nejen skvěle chutná, ale také nádherně vypadá – ideální na oslavy, rodinné večeře nebo jen tak, když si chcete dopřát něco výjimečného.

Dubajský cheesecake

  • Počet porcí: 10–12
  • Délka přípravy: 2 hodiny (včetně pečení)

Ingredience

Na korpus

  • 200 g tmavých kakaových sušenek
  • 50 g pistáciového krému
  • 50 g másla

Na tvarohovou náplň

  • 1 kg tvarohu na cheesecake
  • 150 ml smetany (36 %)
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 40 g prášku na pudink (čokoládový)
  • 200 ml kondenzovaného mléka
  • 2 vejce
  • 150 g čokolády na vaření

Na vrstvu dubajské čokolády

  • 350 g pistáciového krému
  • 400 g těsta kataifi nebo filo
  • 200 g mléčné čokolády
  • 100 ml smetany (30 %)
Tvarohové řezy Slzy anděla
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarohové řezy Slzy anděla

Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Tvarohové řezy Slzy anděla
Křupavý banán s čokoládou v listovém těstě
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Křupavý banán s čokoládou v listovém těstě

Máme pro vás naprostou pecku! Recept na rychlý a luxusní křupavý banán, po kterém se budete olizovat až za ušima a milovat jej budou i děti. Použít můžete Kinder čokoládu, Nutellu nebo jakoukoli jinou tabulkovou čokoládu, případně oříškový krém. Tak ať vám to křupe!

Křupavý banán s čokoládou v listovém těstě

Postup přípravy

  1. Rozdrťte kakaové sušenky na jemno a smíchejte je s rozpuštěným máslempistáciovým krémem. Směs důkladně promíchejte, aby vznikla kompaktní hmota. Formu na dort vyložte pečicím papírem a směs rovnoměrně vtlačte na dno formy. Pomocí lžíce povrch uhlaďte.
  2. Připravte tvarohovou náplň. Do mísy dejte tvaroh, smetanu a kondenzované mléko. Přidejte vanilkový cukr, prášek na pudink a vejce. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni a vychladlou přidejte do mísy. Všechny ingredience důkladně promíchejte pomocí mixéru, dokud nevznikne hladká směs. Nalijte směs na připravený korpus.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Cheesecake pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 130 °C a pečte dalších 70 minut. Po upečení nechte cheesecake zcela vychladnout.
  4. Pokud používáte těsto kataifi, lehce ho opečte na pánvi, dokud nezíská zlatavou barvu. Pokud používáte těsto filo, nakrájejte ho na tenké proužky a také lehce opečte. Smíchejte s pistáciovým krémem a rovnoměrně rozprostřete na vychladlý cheesecake.
  5. Připravte čokoládovou polevu. V hrnci na mírném ohni rozpusťte mléčnou čokoládu se smetanou, dokud nevznikne hladká směs. Polevou přelijte vrstvu těsta a cheesecake ozdobte po obvodu jemně nasekanými pistáciemi. Dejte do lednice a nechte ztuhnout.

Tipy pro vylepšení receptu

  • Pokud nemáte pistáciový krém, můžete ho nahradit mixovanými pistáciemi smíchanými s trochou medu a smetany.
  • Cheesecake můžete ozdobit jedlým zlatem, které koupíte v potřebách pro cukráře, nebo plátky mandlí pro ještě luxusnější vzhled.
  • Při krájení dezertu použijte nůž namočený v horké vodě – zajistí vám hladké a čisté řezy.
  • Těsto kataifi lze nahradit těstem filo, které je běžně dostupné v supermarketech. Stačí ho nakrájet na tenké proužky a opéct.

Zdroj: Kupi.cz