Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Srdcová záležitost: Recept na čokoládový perník s granátovým jablkem

Čokoládový perník ve tvaru srdce posypaný granátovým jablkem Julia Pajumae / Shutterstock.com

Překvapte svou drahou polovičku nebo potěšte sebe něčím sladkým, co vypadá i chutná božsky! Tento čokoládový perník ve tvaru srdíček je nejen dokonalým dezertem pro romantické chvíle, ale také snadno připraveným receptem, který zvládnou i začátečníci. Granátová zrnka mu dodávají šmrnc a oslní každým soustem.

Přečtěte si také

Kuřecí maso je plné antibiotik a hormonů: Mýtus, nebo reálné nebezpečí?
Kuřecí maso je plné antibiotik a hormonů: Mýtus, nebo reálné nebezpečí?

Perník patří mezi klasické dezerty, které má snad každý rád – ať už jde o jeho jednoduchost, čokoládově hřejivou chuť nebo vůni, jež provoní celý domov. V tomto receptu jsme se rozhodli vdechnout tradičnímu čokoládovému perníku nový život. Vytvoříme roztomilá srdíčka, která jsou dokonalá na Valentýna, narozeniny nebo jen tak pro radost.

Srdíčkový čokoládový perník s granátovým jablkem

  • Počet porcí: 8 srdíček
  • Délka přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 150 ml mléka
  • granátové jablko
  • kakao na posypání
  • čokoláda na polevu

Postup přípravy

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  2. V míse smíchejte suché ingredience: Mouku, mleté ořechy, kakao, perníkové koření, sodu a sůl.
  3. V jiné míse šlehejte vejce s cukrem do pěny, postupně přidejte olej a mléko. Poté mokré ingredience vmíchejte do suchých a vytvořte hladké těsto.
  4. Nalijte těsto na plech a rovnoměrně rozetřete. Pečte 25–30 minut, nebo dokud nebude povrch pevný na dotek. Pro jistotu proveďte špejlový test – pokud vyjde čistá, perník je hotový. Nechte vychladnout.
  5. Z vychladlého perníku vykrojte srdíčka pomocí vykrajovátek.
  6. Granátové jablko rozpulte, lžící vyklepněte zrníčka.
  7. Srdíčka potřete roztopenou čokoládou a rovnoměrně naaranžujte na vrchol každého srdíčka semínka granátového jablka.
  8. Na závěr lehce poprašte kakaem a servírujte.
Nadýchaný perník s čokoládou
Čas přípravy: 1 hod 15 min Obtížnost: Střední

Nadýchaný perník s čokoládou

Nadýchaný perník s čokoládou je super zdravý díky obsahu celozrnné mouky a minima třtinového cukru. Také je neskutečně vláčný a chutný.

Nadýchaný perník s čokoládou

Tipy pro vylepšení receptu

  • Pokud nemáte formičku na srdíčka, můžete použít nůžky na papír a vystřihnout si šablonu z tvrdšího kartonu.
  • Pro ještě intenzivnější čokoládovou chuť můžete do těsta přidat 50 g nasekané čokolády.
  • Pokud chcete efektnější vzhled, zkuste granátová zrníčka lehce pokapat rozpuštěnou bílou čokoládou.
  • Perník skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstal vláčný, a spotřebujte do tří dnů.

Zdroj: Kupi.cz