Milujete vůni kokosu a jemnou sladkost čokolády? Kokosové kostky jsou tradiční součástí vánočního cukroví, které se snadno připraví a ještě lépe chutná, ale oceníte je klidně i během roku jako sladký dezert.
Připravit kokosové kostky je snadné a jejich variabilita je ohromující. Můžete je obarvit, přidat oříšky nebo použít různé druhy polevy. Výsledek je vždy efektní a lahodný.
Kokosové kostky – recept
- Počet porcí: 20 kostek
- Délka přípravy: 40 minut
Ingredience
- 7 ks bílků
- 160 g krupicového cukru
- 160 g polohrubé pšeničné mouky
- 80 g rozpuštěného másla
- 1 ks čokoládové polevy, rozpuštěná
- Strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Postupně zašlehejte cukr, poté opatrně přimíchejte mouku a nakonec rozpuštěné máslo. Míchejte, dokud nezískáte hladké a spíše tužší těsto.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřete na jeho polovinu nebo použijte menší pekáček. Pečte přibližně 20 minut.
- Po upečení nechte korpus vychladnout. Následně jej nakrájejte na kostky o velikosti 2 × 2 cm.
- Každou kostku ponořte do rozpuštěné čokoládové polevy a poté obalte ve strouhaném kokosu.
- Nechte polevu ztuhnout.
Kokosové sušenky
Kokosové sušenky jsou super tip na rychlé a jednoduché mlsání k čaji i kávě. O co snazší je jejich příprava, o to jsou chutnější. Recept můžete využít celoročně, případně si je upéct jako jeden z druhů cukroví na Vánoce.
Kokosové sušenky
Kokosové kuličky bez cukru
Kokosové kuličky bez cukru jistě přijdou vhod všem, kdo nechtějí nebo nemohou jíst cukr, zároveň si ale nedovedou představit sváteční atmosféru bez tohoto druhu cukroví. Příprava kuliček je velmi jednoduchá a rychlá, můžete tedy s klidem zapojit i děti.
Kokosové kuličky bez cukru
Tipy pro čtenáře
- Variace: Pokud chcete barevné kostky, smíchejte strouhaný kokos s potravinářskými barvivy. Dosáhnete tak originálního vzhledu.
- Zdravější verze: Nahraďte bílý cukr kokosovým cukrem a použijte celozrnnou mouku. Chuť bude jemně oříšková.
- Usnadnění práce: Kostky můžete před obalením napíchnout na špejli, čímž si práci výrazně usnadníte.
- Skladování: Kostky uchovávejte v uzavřené nádobě, aby nevyschly.
Zdroj: Kupi.cz