Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Prosciutto misky s mandarinkou a mozzarellou. Jednohubky, ve kterých není vůbec žádné pečivo!

Kupi.cz

Chcete na svou příští oslavu nebo večírek připravit něco, co je nejen chutné, ale i elegantní? Tento recept na prosciutto misky s mandarinkami je skvělou volbou. V jednoduchých krocích vytvoříte malé kousky, které spojují křehkou slanost prosciutta, jemnost mini mozzarelly a osvěžující sladkost ovoce. Připravíte je raz dva, a navíc skvěle vypadají na talíři. Představte si, jak se vám hosté budou olizovat až za ušima. Čtěte dál a zjistěte, jak na ně!

Přečtěte si také

Kinder vajíčka si vyrobíte doma už ze 2 surovin. Za zlomek ceny a nepotřebujete ani formu

Pokud patříte mezi milovníky italské kuchyně, určitě vám není cizí klasické caprese, tedy kombinace mozzarelly, rajčat a bazalky. Tento recept je ale jiný, překvapí svou lehkostí a neotřelou chutí. Křupavé prosciutto s jemnou mini mozzarellou, osvěžující mandarinkou a rajčaty: Výsledkem je lahodný finger food, který si zamilujete.

A co víc, jeho příprava je naprosto jednoduchá a rychlá! Pokud tedy hledáte něco, co bude vypadat skvěle a zároveň nevyžaduje dlouhé hodiny v kuchyni, právě jste našli ideální recept. Pojďme se tedy podívat na ingredience a postup, které vás dovedou k dokonalým prosciutto miskám.

Jednohubky bez pečiva

  • Počet porcí: 6 porcí
  • Délka přípravy: 20 minut

Ingredience

  • 6 plátků prosciutta
  • 6 kuliček mini mozzarelly
  • 6 kousků mandarinky v plechovce
  • 3 rajčata cherry
  • balzamiková glazura

Postup přípravy

  1. Začněte tím, že plátky prosciutta přehnete do čtverce a vložíte je do formy na muffiny. Pomocí prstů je jemně stlačte, aby vytvořily malé mističky, které drží tvar.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C. Dejte formu do trouby a pečte asi 10 minut, nebo dokud prosciutto nezpevní a nezíská křupavou strukturu. Po upečení je nechte chvíli vychladnout.
  3. Každou prosciuttovou misku naplňte jednou kuličkou mozzarelly a přidejte kousek mandarinky a půlku rajčete cherry.
  4. Na závěr každou misku jemně pokapejte balzamikovou glazurou.
Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou neboli Penne Primavera jsou italsko-americkým pokrmem, poprvé připraveným kuchařem italského původu v New Yorku. Těstoviny Primavera nemusíte připravovat jen v letním období, jedná se o skvělé vegetariánské jídlo, na kterém si můžete pochutnávat po celý rok.

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Tipy pro vylepšení receptu

  • Pokud nemáte po ruce balzamikovou glazuru, klidně použijte obyčejný balzamikový ocet, který na pánvi trochu zredukujete, dokud nezíská hustší konzistenci.
  • Když se rozhodnete pro grilování, můžete misky připravit i na grilu. Stačí je zabalit do alobalu a ohřát na mírném ohni.
  • Nezapomeňte na kvalitní mandarinky.
  • Pokud chcete tento recept ještě vylepšit, přidejte místo obyčejné mozzarelly například uzenou verzi nebo ricottu, která dodá pokrmu nový rozměr.

Zdroj: Kupi.cz