Hledáte originální a chutný předkrm na vánoční tabuli? Pak vyzkoušejte naše sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy! Tyto elegantní jednohubky nejen báječně chutnají, ale také skvěle vypadají a stanou se ozdobou vašeho svátečního stolu. Jejich příprava je rychlá a snadná, takže je zvládne i začínající kuchař.
Vánoční svátky jsou časem, kdy se scházíme s rodinou a přáteli u bohatě prostřeného stolu. Kromě tradičních pokrmů můžeme hostům nabídnout i něco neobvyklého a originálního. Sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy jsou skvělou volbou pro všechny milovníky netradičních chutí.
Sýr brie – král mezi sýry
Základem tohoto receptu je plísňový sýr brie. Tento měkký sýr s bílou plísní na povrchu, který pochází z francouzského regionu Île-de-France, se vyznačuje jemnou, krémovou chutí a hedvábnou texturou. Díky své univerzálnosti se hodí jak ke studené, tak i teplé kuchyni. Brie skvěle ladí s ovocem, ořechy, medem či marmeládou a je oblíbenou součástí sýrových talířů. Jeden takový recept, perfektní pro vánoční hodování, tady pro vás máme, tak pojďme na to!
Sýrové jednohubky na tyčince – recept
- Počet porcí: 12
- Délka přípravy: 20 minut
Ingredience
- 1 kulatý plísňový sýr typu brie, hermelín, camembert apod.
- 2 lžíce tekutého medu
- 12 ks tyčinek
- 80 g pekanových ořechů v karamelu (můžete nahradit podle své chuti jakýmikoli ořechy)
- 80 g sušených brusinek (nahradit se dá jiným sladkým sušeným ovocem)
- lžíce nasekané petrželky a dalších bylinek, které máte k dispozici
Postup přípravy
- Sýr brie nakrájejte na 6 dílů a každý díl podélně rozkrojte na polovinu.
- Ořechy, brusinky a petrželku nasekejte najemno a smíchejte v misce.
- Tyčinky rozlomte na poloviny a zapíchněte je do spodní části sýrových trojúhelníčků, aby tvořily „kmínek“ vánočního stromečku.
- Horní stranu sýrových dílků namočte v medu a poté obalte v ořechovo-brusinkové směsi.
- Hotové jednohubky naaranžujte na talíř a podávejte.
Silvestrovské jednohubky s plísňovým sýrem a ořechy
Stylové silvestrovské jednohubky s plísňovým sýrem a ořechy jsou tak dobré, že se po nich jen zapráší. Nachystané je budete mít do pár minut i s efektní ozdobou ve tvaru vánočního stromečku.
Silvestrovské jednohubky s plísňovým sýrem a ořechy
Tipy pro čtenáře
- Kandované ořechy snadno připravíte doma – stačí je obalit v cukru a nechat zkaramelizovat na pánvi.
- Jednohubky můžete připravit i několik hodin předem a až do podávání je uchovávat v lednici.
- Pokud nemáte rádi petrželku, zkuste bazalku nebo tymián. V případě nouze se dají použít i sušené bylinky.
Zdroj: Kupi