Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Hobbymarkety už mají Vánoce. Hornbach otevřel vánoční centra, OBI či Mountfield nezůstávají pozadu

PERO studio / Shutterstock.com

První vánoční výzdoba a sortiment se v českých obchodech začínají objevovat každoročně už v průběhu října. Letos tomu není jinak. Co se týče hobbymarketů, Hornbach na svých prodejnách zprovoznil celá „vánoční centra“ a pozadu nezůstávají ani OBI, Mountfield nebo Bauhaus. Kdy se začnou prodávat živé vánoční stromečky?

Přečtěte si také

Rybí prsty zapečené se sýrem a hranolky: Virální hit TikToku, který stojí za to vyzkoušet

Hornbach otevřel tzv. vánoční centra

Jako jeden z prvních velkých hobby řetězců odstartoval letošní vánoční nákupy Hornbach. Od pátku 18. října najdou zákazníci na všech prodejnách po celé ČR takzvaná „vánoční centra“, což jsou speciální tematické prostory pouze s vánočními dekoracemi a dalším svátečním sortimentem.

A kdy budou v Hornbachu živé vánoční stromečky? „Živé vánoční stromečky začneme na všech prodejnách Hornbach prodávat přibližně v polovině listopadu,“ upřesnil pro Kupi Tadeáš Tenkl, specialista na dekorace z projektových trhů Hornbach.

Nicméně už teď můžete začít pracovat „na svém projektu“ Vánoce 2024 a pořídit zde vše potřebné. „Návštěvníci se i tento rok mohou těšit na skutečně širokou nabídku vánočních dekorací, světel a stromečků, která je pro Hornbach typická. Těšíme se, že opět oživíme kouzlo svátků pro všechny návštěvníky,“ řekl Tenkl.

Německý řetězec, který má v ČR pobočky mj. v Praze, Brně, Plzni, Ostravě, Hradci Králové nebo Olomouci, nabídne svým zákazníkům celé vánoční koncepty. „Tento rok v Hornbachu představujeme několik velmi kreativních designových stylů a zábavných barevných schémat, které rozzáří váš domov a přinesou svěží nádech do tradičních svátečních dekorací, říká Tadeáš Tenkl.

Nomad_Soul / Shutterstock.com

Mountfield začíná s Vánocemi od listopadu

Také Mountfield už najíždí na vánoční atmosféru. Na všech 57 prodejnách v České republice bude vánoční expozice, zahrnující přes 1 300 druhů dekorací, ozdob a také umělých vánočních stromků, dostupná od 1. listopadu.

„Poučili jsme se z minulých sezon a letos se věnujeme v sortimentu zajímavým věcem, jako je světelné osvětlení, girlandy, různé věnce, dřevěné a keramické dekorace, kterými lze vyzdobit celý interiér i exteriér. Zaměřili jsme se i na děti, ty milují různé vánoční postavičky,“ říká pro Kupi mluvčí Mountfieldu Kateřina Böhmová a obratem dodává, že vánoční dekorace lze objednávat i na e-shopu Mountfieldu.

Prodej živých stromečků zahájí podobně jako Hornbach až po polovině listopadu, konkrétně 22. 11. Bude se jednat o čerstvě řezané dánské jedle ve velikostech 1 až 2,5 metru.

„V posledních letech se staly velmi oblíbenými i umělé vánoční stromky. I tuto kategorii jsme letos do sortimentu zařadili. V nabídce máme umělé stromky (10 druhů s výškou až 210 cm), které jsou vybaveny nejen LED osvětlením, ale i systémem ‚cvak-cvak‘, který jednoduše spojí jednotlivé části stromku a je hotovo, což zákazníci ocení. Tyto stromky budou v prodeji už od 1. listopadu,“ vysvětluje pro Kupi Böhmová.

Big Joe / Shutterstock.com

Vánoční OBI, Bauhaus, BauMax a další markety

Do vánočního „šílenství“ se zapojují všichni prodejci, takže OBI, Bauhaus, BauMax a další nákupní centra pro milovníky domova a zahrady nebudou výjimkou.

Zákaznické centrum OBI redakci Kupi potvrdilo, že i zde už jsou v říjnu skladem první vánoční dekorace a jejich objem se bude stupňovat s blížícím se adventem. Vánoční stromečky začne německý prodejce nabízet také v listopadu jako jeho konkurence. Pokud máte poblíž Bauhaus nebo BauMax, můžete vyrazit i do těchto hobby marketů, vánoční výzdoba domů a na zahradu je zde každoročně také.

U většiny obchodů tohoto typu se od zmíněného listopadu až do 24. 12. prodávají živé vánoční stromečky, mezi nimiž patří k nejpopulárnějším dánská jedle Nordmann, kavkazská jedle, smrk ztepilý či stříbrný nebo klasická česká borovice. Stromečky seženete i v Hechtu, IKEA a na parkovištích většiny supermarketů. O nabídce a cenách stromků vás bude Kupi včas informovat.

Zdroje: Kupi, Hornbach, OBI, Mountfield