Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Oblékněte se jako princezna Kate: Kousky podobného stylu najdete i v našich obchodech

Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Pokud někoho můžeme označit jako módní ikonu, která udává směr, je to rozhodně princezna Kate. Je vždy vkusná, elegantní a ví, co jí sluší. Pokud se vám její styl líbí, pořiďte si podobné kousky, obchody je nabízejí i u nás.

Přečtěte si také

Vše, co jste chtěli vědět o mangu: Jak ho pěstovat, skladovat a správně krájet

Pokud by vám někdo položil otázku, kdo se podle vás nejlépe obléká, co byste odpověděli? Valná většina lidí odpovídá jednohlasně – princezna Kate, členka britské královské rodiny. Je ztělesněním vkusu, elegance a její styl zkrátka nemá chybu. Pojďme si ukázat, které kousky jsou pro ni typické a které můžete do svého šatníku zařadit i vy.

Nutno podotknout, že styl Kate není výstřední, ale drží se klasických střihů a neutrálních barev, díky čemuž jsou její outfity tolik čisté a líbivé. Zajistí si tak vždy nadčasovost, ušlechtilost a eleganci, ostatně to patří i k její roli, kterou hraje v rámci královské rodiny. Pokud ji ale potkáte v době, kdy zrovna nemusí vykonávat pracovní povinnost a kdy si může obléknout cokoliv se jí zachce, i v takových situacích vypadá skvěle.

Kabát klasického střihu

Princezna Kate je doslova královnou všech kabátů. Vybírá si klasický rovný střih, který se vyznačuje extrémní elegancí. Outfit pak vypadá uhlazeně a kabát skoro připomíná šaty. Kate dává přednost dražším značkám, ale kvalitní kabát rovného střihu najdete i v dostupných cenových relacích. Nebojte se jít do jasně červené, ve které zazáříte nejen v období Vánoc.

Puntíkované kousky

Že jsou puntíky synonymem pro retro? To Kate rozhodně nevadí, naopak nosí nejen to, co je aktuálně trendy, ale i to, co se jí líbí a co jí sedí. A ona ví, že puntíkované šaty nebo áčková sukně budou ve správné kombinaci vypadat naprosto perfektně.

Kašmírový svetr

Kvalita materiálu je dle členky britské královské rodiny na prvním místě. Nedá dopustit na kašmír, který obléká i v osobním životě, když se chce zahřát, cítit se příjemně a pohodlně a zároveň požaduje, aby vypadala stále skvěle.

Vypasované sako

I přesto, že dnešní módní průmysl velí nosit oversized saka a klidně i o dvě čísla větší, princezna zůstává věrná ženskému projmutému střihu sak, která mají čestné místo v jejím šatníku. Nevyhýbá se sakům zemitých barev, ale občas zabrousí i do extravagance a oblékne žlutou nebo pastelovou růžovou. Občas ji máte možnost zahlédnout i v tvídovém saku či celém setu a to zejména v chladných měsících.

B. Lenoir / Shutterstock.com

Klobouk

O členech královských rodin je známé, že s oblibou a často nosí klobouky. A princezna Kate není výjimkou, protože ví, že taková správně zvolená pokrývka hlavy dokáže doladit kdejaký outfit, dodá mu šmrnc a jedná se o výrazný doplněk, který by každý měl mít ve svém šatníku.

Klasické lodičky

Proč experimentovat a měnit něco, o čem jasně víme, že vypadá doslova dokonale? Jednoduché minimalistické lodičky s uzavřenou špičkou v jedné barvě Kate volí v nejrůznějším barevném provedení a má ráda jak lesklé, tak i matné. Kombinuje jehlový, ale i kostkový podpatek podle události.

Answear

Perly

Perly co do šperků nevycházejí z módy, mají hodnotu a v rámci britské rodiny mají i dalekosáhlou tradici. Kate perly nosí velmi ráda na společenské události, přehlídky, ale i formální příležitosti, přičemž vlastní pár kousků, které dostala například od Královny Alžběty. Čas od času je vynese na speciální události a nosí je na počest své tchyně i proto, že s nimi vypadá speciálně.

Zdroje: Instagram @kateclosetau, What Kate Wore, Harper's Bazaar, Dress like a Duchess, Elle