Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Na sítích frčí virální dubajská čokoláda: Pouhý pohled na ni vyvolává nezvladatelné chutě

KatMoys / Shutterstock.com

Pokud milujete čokoládu a pistácie, raději zavřete oči, pokud nechcete čelit myšlenkám, které vás okamžitě zavedou do spíže. Dubajská čokoláda je virálním trendem, který lidé už dokonce vyrábějí i doma.

Přečtěte si také

Šťavnaté trhané maso, které si připravíte 7x jinak

Dubajská čokoláda je trendy

Dubajská čokoláda se šíří sociální sítí Tik Tok skoro jako vir. Lidé si ji ve velkém připravují doma, protože zkrátka neodolají a chtějí ji také ochutnat. A co to je?

Jedná se o kvalitní tabulku čokoládu, přičemž po kousnutí nebo ulomení vyteče náplň z pistáciových oříšků. Jakmile to uvidíte, okamžitě se vám spustí sliny v ústech a pokud jste milovníci sladkostí a zvlášť čokolády, raději se vyhněte i jen pouhému pohledu. Pravděpodobně na něj nebudete moci zapomenout.

Tato pochoutka se vyznačuje křupavostí, šťavnatostí a bohatou náplní, přičemž samotné čokolády není žádná tenká vrstva a malé kostičky, na které jsme zvyklí z obchodů, nýbrž pořádný robustní kus čokolády.

Vznikla díky těhotenským chutím

Příčinou vzniku této oblíbené čokolády byly chutě, které měla v těhotenství aktuálně osmatřicetiletá podnikatelka Sarah Hamouda žijící v Dubaji. Vytvořila tak pod taktovkou své vlastní společnosti Fix Dessert Chocolatier (založena roku 2021) sladkost, u které ani nečekala, že bude mít takový úspěch.

„Vynakládáme spoustu úsilí, lásky a času do výroby našich čokolád a jde nám o to, aby se nejednalo o pouhou sladkost, kterou sníte během minuty, ale chceme vytvořit opravdový zážitek,“ komentuje pro CNN Sarah Hamoudi.

Čokoládová pochoutka zažívá nevídaný úspěch

Sarah sama nečekala, že bude její výrobek stoupat takto strmě nahoru a že se s ním každý třetí uživatel sociálních sítí bude natáčet. Populární jsou v souvislosti s dubajskou čokoládou takzvaná ASMR videa, která kladou důraz na zvuky, jako je mlaskání, klepání apod. Tato videa obsazují přední příčky v oblíbenosti i sledovanosti a mají miliony zhlédnutí. Velmi sdílené jsou i recepty, které se snaží originální čokoládu napodobit.

Nyní je sladký produkt oblíbený po celém světě a výrobna se nezastaví. Každý kousek je ručně vyráběný a taktéž ručně malovaný. I to je důvod, proč existuje denní limit pro výrobu těchto čokolád, což je 500 kusů. Sarah chce klást důraz i na kvalitu a použití těch nejlepších ingrediencí. Samotná čokoláda váží 200 gramů a prodává se za 20 dolarů (459 Kč).

Společnost při výrobě zařazuje ingredience, jako jsou datle, karak (směs kořeněného čaje), knafeh (tradiční arabský dezert z nudlí naložených v sirupu), které se nacházejí spolu s pistáciemi a měkkým sladkým sýrem ve virální dubajské čokoládě.

Zkouší ale i další příchutě, jako je bílá čokoláda s pomazánkou Lotus nebo mléčná čokoláda s Nutelou či pudink s cereáliemi.

Aktuálně si za dubajskou čokoládou musíte zajet přímo do Dubaje, ale kdo ví, třeba časem společnost expanduje i do dalších zemí.

Horká čokoláda
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Horká čokoláda

Horká čokoláda je nápoj, který se skvěle hodí pro zimní dny, protože i malý hrnek zahřeje a zasytí. Základem pro dokonalý výsledek je vysokoprocentní, kvalitní hořká čokoláda a smetana. Pojďte si ji s námi podle našeho videoreceptu připravit a uvidíte, jak vám zachutná.

Horká čokoláda
Čokoládový mug cake
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Čokoládový mug cake

Čokoládový mug cake je lahodný a vláčný dezert z mikrovlnné trouby, který budete mít připravený během pár minut. Tahle rychlovka díky své šťavnaté a plné chuti uspokojí i ty nejnáročnější milovníky čokoládových dortíků.

Čokoládový mug cake
Pistáciová zmrzlina
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina je krásně jemná, chutná a voní po pistáciích a zajisté zaujme na první ochutnání. Věříme, že vás tato pistáciová dobrota v letních dnech příjemně osvěží. Postup přípravy je velmi jednoduchý, vhodný naprosto pro každého.

Pistáciová zmrzlina

Vyrobte si ji doma

Pravděpodobně nebude mít totožnou autentickou chuť jako ta dubajská, ale co do velikosti si můžete vytvořit něco podobného. Budete potřebovat formičku na tvorbu čokolády, kupovanou čokoládu a pistáciové máslo. Do formičky nalijte rozpuštěnou čokoládu, nechte zmrazit cca 10 minut, následně naplňte pistáciovým máslem a opět zalijte čokoládou. Nechte v mrazáku alespoň hodinu a poté vyndejte z formičky. I takto bude chutnat božsky.

Zdroj: CNN, Delish, Today, Tik Tok