Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Basic kousky na podzim, které byste měli mít v šatníku. Skvěle se kombinují a padnou všem

Anna Zhuk / Shutterstock.com

Podzim je v plném proudu a s tím souvisí i přizpůsobení šatníku. Existuje pár základních kousků, které by vám v žádném případě neměly chybět. Oceníte kombinovatelnost, barevnou neutrálnost i padnoucí střihy.

Přečtěte si také

Má smysl utrácet za drahý Thermomix? V Lidlu pořídíte levnější a vychytanou verzi!

Příchod podzimu ovlivňuje i skladbu šatníku, proto uklízíme volné letní šaty, květinové halenky a krátké kraťasy a nahrazujeme méně křiklavými barvami, teplejšími materiály a volíme dlouhý rukáv, stejně tak nohavice.

Basic trička

Bílá a černá trička se rozhodně vyplatí mít ve skříni. Dají se nosit na spoustu způsobů a budou se vám hodit při sestavování sportovních, elegantních, ale i business outfitů. Do základních triček se vyplatí investovat, protože ta kvalitní nejen lépe vypadají, ale i déle vydrží. O tom, která kritéria by mělo mít (nejen) bílé tričko, jsme psali dříve.

Úpletové šaty

Patříte k těm, kteří nedají dopustit na šaty a mrzí vás, že už je nemůžete nosit, protože skončilo léto? Omyl! Pletené šaty ve světlé i tmavé variantě unosíte na podzim i v zimě a můžete je kombinovat s nepřeberným množstvím vzorovaných i jednobarevných punčocháčů. Krásně je doplníte kloboukem, páskem, sakem, ale i šperky.

Trenčkot

Na vlněné teplé kabáty je ještě brzy, ale na trenčkot je ten pravý čas. Je to kousek, který nevychází z módy a opět ho můžete ladit do různých stylů. Je lehký, ale zahřeje i při menší nepřízni počasí. Doporučujeme si trenčkot pořídit v trendy béžové či velbloudí barvě.

Xeniia X / Shutterstock.com

Bílá košile

Bílá košile je nesmrtelným kouskem, který unosíte nejen na podzim, ale i v jiných ročních obdobích. Je to neuvěřitelně kombinovatelný vršek, který skvěle ozvláštníte například šperky. Nyní je v kurzu i dlouhá košile, kterou můžete nosit jako šaty.

Pruhované tričko/svetr

Pruhy k podzimu zkrátka patří a pokud už vlastníte výše zmíněná trička v černé a bílé a toužíte po něčem více vzorovaném, vsaďte na tričko s pruhy, ideálně opět v neutrálních barvách – bílé pruhy doplňte černou, tmavě modrou nebo například vínovou. Perfektně sladíte i pruhovaný svetr, u toho se ale zaměřte na kvalitní materiál.

Intimissimi

Černé sako

Nemusí být nutně černé, vhodná je i bílá, hnědá, šedá, khaki nebo námořnická modrá. Takové sako patří ke kouskům, které vám dlouho vydrží a rozhodně je unosíte. Využijete ho na nákupy, do kanceláře, na schůzky, kávu s kamarádkou i na formální večeři. S bílým tričkem a teniskami vykouzlíte sportovnější look, kdežto s košilí a podpatky docílíte více elegantního vzhledu.

Tvídová bunda/sáčko

Tradiční vlněná tkanina ze starého Skotska je to pravé ořechové, co potřebujete zařadit do šatníku na podzim. Vyznačuje se elegantním vzhledem a hřejivostí. Velmi trendy je v kombinaci ladícího sáčka a sukně, oba kousky najdete například ve vzoru kohoutí stopy.

Saténová sukně

Satén je materiál, který opět patří k těm, jenž se drží na vrcholu žebříčku popularity, a pokud si pořídíte saténovou sukni, buďte si jisti, že nešlápnete vedle. A klidně zvolte jinou barvu, než je jen neutrální. Samozřejmě se držte podzimní palety (nedoporučujeme svítivou zelenou nebo letní růžovou), ale v tmavé zelené nebo bordó budete vypadat bezchybně.

Bílé tenisky

K těm asi není třeba nic dodávat, každý je máme doma. Důležité je, aby byly čisté a ne příliš zničené, což je polovina úspěchu. K formálnímu outfitu je asi neunosíte, ale sportovní eleganci zajistí spolehlivě. O pohodlnosti nemusí být ani řeč.

Zdroje: Kupi, Tik Tok, Vogue, Glamour