Máte rádi sladké dobroty a nemůžete odolat lívancům nebo palačinkám? Dobrou zprávou je, že existují alternativy k tradičním receptům založeným na mouce a kypřicím prášku. Vyzkoušejte lahodné lívance bez mouky, bez vajec i klasiku s jednou surovinou, která jim dodá nezaměnitelnou chuť.
Těšíte se vždy na víkend, až bude konečně čas na pořádnou snídani? V týdnu jsou samá uspěchaná rána, kdy se sotva stačíte najíst, natož si připravit něco opravdu dobrého.
My vám ale poradíme několik snadných, a hlavně rychlých receptů na lívance a palačinky, takže si víkendové hodování budete moci užít každé ráno.
Tyto lívance budou připravené opravdu hned. Stačí rozmačkat zralé banány a k nim přidat dvě vejce. Vše řádně promícháme a těsto lijeme po lžících na rozehřátou pánev. Dozlatova osmažené lívanečky podáváme například s borůvkovým džemem a lžící zakysané smetany.
I v tomto receptu začneme rozmačkanými banány a vejci, poté ke směsi ale přidáme ještě nastrouhanou mrkev, čtyři lžíce jogurtu, lžíci medu a lžičku skořice. Smažíme je ideálně na kokosovém oleji a podáváme přelité javorovým sirupem.
Domácí ledový zelený čaj s lesním ovocem a mraženým hroznovým vínem vás překvapí svou dokonalou kombinací chutí. Hotový je za chvilinku, skvěle osvěží v horkých letních dnech a jsme si jisti, že vám bude chutnat.
Francouzský toast s ovocem, v našem případě s lahodnými borůvkami a broskvemi, je dokonalým spojením sladké a jemné chuti. Křupavý toast namočený ve vaječné směsi a opečený dozlatova vás dostane svou křehkostí. Šťavnaté ovoce dodá pokrmu svěžest a příjemnou sladkost, což z něj dělá skvělou volbu pro sváteční snídani nebo sladký dezert.
Do mixéru dáme pět lžic ovesných vloček, dvě vejce, tři lžíce burákového másla a přilijeme trochu mléka. Vše rozmixujeme do hladké směsi a smažíme dozlatova. Lívanečky můžeme ozdobit čerstvým ovocem a sirupem, nebo namazat džemem.
Nemáte doma vajíčka? Nezoufejte. Báječné lívance uděláte i bez nich.
Rozmačkáme dva zralejší banány, přidáme 2–3 lžíce drcených vloček a špetku skořice. Pro zjemnění můžeme přidat také lžíci jogurtu či tvarohu, ale není to nutné. Smažíme opět na kokosovém oleji a na talíři přelijeme například javorovým sirupem.
Také nemáte rádi recepty, kde musíte všechno odměřovat? Vyzkoušejte jednoduchý hrníčkový recept na palačinky.
V misce rozmícháme dva hrnky hladké mouky a přilijeme dva hrnky mléka. Přidáme tři vejce, špetku soli a lžičku skořice. Osmažíme na troše oleje a podáváme klasicky s džemem, šlehačkou a posypané kakaem.
Možná se to zdá být zvláštní, ale právě citronová kůra přidá těstu palačinek nezaměnitelnou, lahodnou chuť. A uvidíte, že už je nebudete dělat jinak.
V misce dohladka rozmícháme všechny ingredience. Těsto osmažíme na středním plameni z obou stran tak, aby okraje zezlátly a prostředek byl suchý. Hotové palačinky podáváme se zakysanou smetanou a karamelovou polevou.
Zdroj: Kupi