Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Virální americké houbičky Scrub Daddy jsou konečně i v Česku. Jakmile je vyzkoušíte, ty staré vyhodíte

Rokas Tenys / Shutterstock.com

Kdo alespoň někdy zavítá na sociální sítě, nejspíš zaznamenal velký trend s uklízecími houbičkami Scrub Daddy ve tvaru smajlíků, které v sobě skrývají mnohem víc než povedený design. Nedávno se konečně dostaly i do Česka, takže si je můžete koupit i vy! Co všechno tyto houbičky umí a jak se používají?

Přečtěte si také

Mobilní telefony a nádory mozku: Nová studie WHO vyvrací spekulace

Magická houbička na nádobí ale i na další povrchy jménem Scrub Daddy je populární po celém světě. Nejdříve se prodávala pouze v Americe, ale postupně se rozšířila do různých zemí po celém světě. Nyní je mezi nimi konečně i Česko. Houbičky lze koupit jak na oficiálním e-shopu, tak i v drogeriích Rossmann. A co všechno vlastně umí?

Houbička, která mění svou tvrdost

Houbička Scrub Daddy stojí přibližně sto korun a využívá materiál FlexTexture, díky kterému je tak oblíbená. Jedná se o speciální materiál, který se dokáže měnit podle teploty vody. Ano, skutečně ji stačí jen namočit do vody a pustit se do práce. Na houbičku působí teplá a studená voda.

  • Teplá voda: Když se houbička namočí do teplé vody, tak změkne, je vysoce savá a vhodná pro běžný úklid. Umyjete díky ní nejen nádobí, ale třeba i povrchy náchylnější na poškrábání.
  • Studená voda: Jakmile se houbička namočí do studené vody, jako mávnutím kouzelného proutku se promění v tvrdou houbu, jež svým drsným povrchem připomíná spíše drátěnku, ale s tím rozdílem, že nepoškrábe žádný povrch. V této fázi můžete houbičkou vyčistit zaschlou a odolnou špínu, která jen tak nepustí.
ZikG / Shutterstock.com

K čemu slouží houbičky Scrub Daddy

Houbičku Scrub Daddy můžete využít nejen při mytí nádobí, ale i při úklidu celé kuchyně a koupelny. Vlastně ji využijete v celé domácnosti, proto se hodí jich mít rovnou několik v zásobě. Oblíbené jsou zejména pro svou schopnost měnit se z velmi drsné na velmi šetrnou a naopak.

Houbička se dobře drží v ruce a kromě toho, že se prodává v několika rozkošných variantách, oceníte i její dlouhou životnost. Má až osmitýdenní odolnost proti pachům, navíc ji lze mýt i v myčce.

V nabídce najdete i čisticí pastu a houbu na skvrny

Značka Scrub Daddy se specializuje i na další pomocníky do domácnosti, které ocení každý, kdo rád uklízí, nebo i ten, kdo chce mít úklid rychle za sebou. Za zmínku stojí třeba i čisticí pasta PowerPaste, jež skvěle funguje ve spojení s již zmíněnou houbičkou. Pasta je založena na obsahu jílu, který je známý pro své čisticí schopnosti: Jednoduše odstraní nečistoty, vodní kámen, ale i mastnotu nebo nánosy mýdla.

V nabídce byste našli i houbu Eraser Daddy, jež spolehlivě odstraní různé skvrny na površích. Funguje podobně jako guma, kterou tato houba skutečně obsahuje. Skvrny během několika tahů zmizí, a to bez zbytečné námahy. I tato houba se vyznačuje dlouhou životností.

New Africa / Shutterstock.com

Podobné vychytávky do domácnosti

  1. Magická houbička Strong Pink (prodává Nanolab za 99 Kč)
  2. Čisticí pasta The Pink Stuff (prodává cleaningstuff.cz za 174,90 Kč)
  3. Houbička Super Scrubby (prodává Eva.cz za 39 Kč)
  4. Čisticí pasta Denkmit (prodává dm drogerie za 79,90 Kč)
  5. Víceúčelový bio čisticí písek (prodává Eco Revolution za 299 Kč)
  6. Houba kouzelný mizík na skvrny (prodává Netestováno za 209 Kč)

Action prodává levnější variantu

Líbí se vám houbička měnící svou texturu, ale nechce se vám za ni dávat stovku? Pak můžete dát šanci podobné houbičce, kterou prodává například Action. Stojí pouhých 19,90 Kč a funguje na stejném principu teplé a studené vody jako Scrub Daddy. Pouze s tím rozdílem, že nevypadá jako smajlík, ale má tvar květiny a pořídíte ji v několika barvách. Jedná se tedy o úplně stejný produkt, ale za podstatně nižší cenu.

Populární je i růžová pasta

Podobně jako magická houbička sociálními sítěmi už delší dobu rezonuje tzv. růžová pasta, která původně vznikla pod křídly značky The Pink Stuff. Tato pasta si nezískala popularitu jen díky své růžové barvě, ale zejména kvůli své všestrannosti. Během chvilky vyčistí nejrůznější nečistoty, mastnoty i skvrny. I přes své čisticí schopnosti má přírodní složení bez obsahu dráždivých chemických látek, takže je šetrná nejen k dýchacím cestám, ale i k životnímu prostředí.

Zdroj: Kupi