Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

CZC.cz dnes definitivně končí jako samostatný e-shop: Jaký vliv má přechod na Allegro?

Ioannis7 / Shutterstock.com

CZC.cz, jeden z předních českých internetových obchodů s elektronikou, dnes večer skončí svůj provoz jako samostatná platforma. Od této chvíle bude součástí polského tržiště Allegro, kde se zařadí mezi množství dalších prodejců. Tento krok ukončuje kapitolu pro českého giganta, jenž byl dlouhou dobu považován za druhého největšího prodejce elektroniky v České republice. Jaké změny přinese přechod na Allegro pro zákazníky a co mohou očekávat?

Přečtěte si také

Obchody stahují nebezpečné mléčné výrobky bez laktózy, semínka i lampu s výrobní vadou

Zmizení z trhu a přesun na Allegro

Změna se uskuteční 26. září v 17 hodin, kdy už nebude možné nakupovat na původní adrese CZC.cz. Zákazníci se však nemusí obávat o své stávající objednávky nebo záruky. Allegro ujistilo, že všechny nákupy uskutečněné před změnou budou vyřízeny standardně, včetně možnosti vrácení zboží do 14 dnů.

CZC.cz na své původní adrese zůstane v provozu ještě nějakou dobu. Podle informací z FAQ na jejich webu bude historie nákupů nadále dostupná, jelikož se nepřenáší na Allegro.

Omezené funkce na nové platformě

Ačkoli Allegro představuje nový CZC Shop jako vylepšenou verzi původního e-shopu, přiznává, že některé funkce, které dělaly CZC.cz jedinečným, nebudou na polském tržišti k dispozici. „Jsme si vědomi, že z technických důvodů nebudeme schopni přenést veškeré funkce původního e-shopu CZC.cz,“ uvedli zástupci Allegra. Přesto věří, že postupné vylepšování přinese CZC.cz stabilitu a nové zákazníky.

CZC.cz

Známé reklamy CZC.cz již neuslyšíme

Internetový obchod CZC.cz si během let vybudoval pověst jako hlavní konkurent Alzy, která dominuje českému online trhu s elektronikou. E-shop se profiloval jako druhý největší hráč na tomto poli, což se odráželo i v jeho marketingové strategii. Reklamy CZC.cz často zdůrazňovaly jejich pozici sloganem: „Jsme sice dvojka, ale elektroniku ovládáme na jedničku.“ Tím se e-shop snažil upevnit svou pozici v očích zákazníků a posílit svou identitu na trhu.

Uzavření poboček: Co bude dál?

Dalším krokem je uzavření vlastních poboček CZC.cz. Z celkového počtu 50 obchodů zůstanou otevřeny pouze partnerské franšízy. „Naše rozhodnutí uzavřít devět vlastních prodejen CZC.cz je v souladu s naším cílem udržet konkurenceschopné a udržitelné podnikání,“ vysvětluje Marcin Gruzska z Allegra. Partnerské pobočky budou navíc rozšířeny o vydávání zboží objednaného přes Mall.cz.

Budoucnost CZC.cz pod křídly Allegra

I když CZC.cz jako samostatný e-shop končí, značka na trhu zůstává prostřednictvím platformy Allegro. Allegro se zavázalo k dlouhodobým vylepšením svého tržiště a integraci CZC.cz zahrnulo jako součást tohoto plánu. Zákazníci tak mohou očekávat postupné zlepšování služeb a rozšiřování nabídky.

Zdroj: Kupi, tisková zpráva Allegra, CZC.cz, ČTK