Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Cherry Cola lips: Perfektní podzimní trend, který osloví nejen milovníky tmavých rtů

PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Nejnovější kosmetický trend se týká líčení rtů. Dýchá z něj podzim i tajemno a oblíbí si ho zejména vášniví milovníci tmavých rtěnek. Vyzkoušejte ho a nechte si poradit, které produkty budete potřebovat k jeho vytvoření.

Přečtěte si také

Lahodný tvarohový koláč s ořechy: Ideální dezert bez mouky

Trendy se mění jako na běžícím pásu a v kosmetickém průmyslu snad dvakrát rychleji. Každé roční období se ale pevně uchytí něco, co s oblibou propagují celebrity a jsou toho plné sociální sítě. Letos na podzim je to Cherry Cola lips. Pokud máte rádi tmavé rty, tohle bude něco pro vás.

Cherry Cola lips

Jak už název napovídá, v kurzu jsou nyní temné rty, které mají takovou barvu, jako byste je právě namočili do Coca-Coly, třešňové Coca-Coly! Jsou šťavnaté, smyslné, velmi tmavé a sexy. Začínají je s oblibou nosit milovníci výrazného make-upu, ale i celebrity, které v tomto oboru často udávají směr, příkladem může být Zendaya nebo Kylie Jenner. Vytáhněte zaprášené tmavé rtěnky a konturky, které byly po celé léto na dně šuplíku, právě nadešel jejich čas!

„Trend Cherry Cola lips je styl líčení, který čerpá ze sytých a temných barev třešňové kolové sody,“ říká pro Vogue vizážistka Yasmin Salmon.

Jak na rty s nádechem třešňové Coca-Coly?

Krok po kroku si ukážeme, jak takové rty vytvořit. Obrňte se precizností, protože u tmavých rtů platí, že je na nich vidět každá nedokonalost. Dejte si proto na čas a věnujte se přípravě dostatečně dlouho. Nezapomeňte si jako nultý krok udělat důkladný peeling rtů, který zajistí, že bude barva dobře držet a nebudou ji hyzdit suché šupinky, které se vždy po nanesení tmavých barev jako zázrakem objeví. Preventivně naneste i silnou vrstvu hydratačního balzámu, který následně nechte vpít do papírového kapesníku.

  • Konturovací tužka je základ

U výrazných rtů je konturka nutným základem, díky kterému se rtěnka nebude rozpíjet, ulehčí její nanášení a vymezí přesné linie rtů. Zvolte tmavě hnědý odstín, který v kombinaci se rtěnkou vytvoří požadovanou barvu. Začněte tedy precizním obtáhnutím rtů, které následně také vybarvěte. U krajů přitlačte, ve středu rtů naopak uberte, abyste dosáhli stínování.

  • Rtěnka ve správném odstínu

Výběr rtěnky je zásadní. Ideální je velmi tmavě červená s nádechem černé nebo tmavě hnědé. Účel splní i bordó, vínová nebo rudá. Pro pečlivé nanášení doporučujeme zvolit štěteček, kterým nanášejte tak, jak vám to zrovna přijde pod ruku. Myslíme tím, že nezáleží na rovnoměrném pokrytí, ale klidně na střed rtů dejte méně produktu a nechte prosvítat jak konturovací tužku, tak i vaše rty, pomůže to vytvořit požadovaný odstín.

  • Lesk pro dodání šťávy

Posledním krokem, který dodá šmrnc a zároveň i barvu zafixuje, je lesk, který může být barevný, ale i bezbarvý. Doteď to možná vypadalo všelijak, ale po nanesení lesku se vše spojí dohromady a žádoucí efekt je na světě.

Pixel-Shot / Shutterstock.com

Produkty, se kterými dosáhnete precizního výsledku

Pokud máte doma všechny produkty, které k výrobě tohoto trendu potřebujete, body jsou na vaší straně. Jestli vám ale něco chybí nebo si chcete udělat radost nějakou novinkou, poradíme, co se vám bude hodit.

dm

Zaujal vás tento podzimní trend a vyzkoušíte ho?

Zdroj: Vogue, Grazia magazine, Adore beauty, Byrdie, Kupi