Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Jak vyslovovat Hermés, Nike, Moschino a další značky? Většina lidí to vyslovuje špatně

PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Vyslovování známých značek není žádná věda, přesto to spousta lidí dělá špatně. Podívejte se na nesprávnou i správnou výslovnost nejoblíbenějších značek současnosti a třeba sami sebe otestujte, kolik z nich byste vyslovili správně.

Přečtěte si také

Co nikdy neohřívat v mikrovlnce? Některá jídla mohou explodovat nebo začít hořet

Většina lidí sice zná loga těchto známých značek, ale jejich názvy vyslovuje celý život špatně. V našem článku se zaměříme na pár značek, v jejichž výslovnosti se dělají nejčastější chyby. Zkontrolujte si, jestli je náhodou neděláte i vy.

Nike

Jedna z nejznámějších cenově dostupných značek se zároveň velmi často vyslovuje tak trochu špatně. Lidé jí téměř neřeknou jinak než „najk“, správná výslovnost je ale spíše „najkí“.

Moschino

Luxusní značka Moschino přímo svádí k výslovnosti „mošíno“. Jelikož se jedná o italskou značku, tak by to bylo velmi nepravděpodobné. Správně bychom měli říkat „moskíno“.

Hermés

Značka Hermés udivuje mnoho lidí svými velmi drahými luxusními kabelkami, které jsou i přes svou cenu většinou nedostupné. Co ale často netuší je, že se značka správně vyslovuje „erméz, tedy bez písmene h a na konci by mělo zaznít „spolknuté“ Z namísto S.

Coccinelle

Známá prestižní italská značka Coccinelle přímo vybízí k výslovnosti „kočinel“, a to je také jediná správná varianta. Výslovnostem jako „cočinele“ ani „cocinele“ se vyhněte obloukem.

Louis Vuitton

Asi jen těžko bychom hledali známější značku, než je Louis Vuitton, přesto její název dokáže spousta lidí pořádně zkomolit. Největší problém bývá v názvu Louis, který se správně vyslovuje jako „luy“ bez posledního písmene. Celá výslovnost je „luy vitón“.

Givenchy

Správně se neříká „givenchy“ ani „givenši“. Tato francouzská značka se nevyslovuje jinak než „živonši“. I když už to možná nejspíš nezní tak dobře jako nesprávné varianty, jedná se o příjmení návrháře jménem Hubert de Givenchy, a ten by si určitě nepřál, aby se jeho jméno vyslovovalo špatně.

Drazen Zigic / Shutterstock.com

Guess

Velmi často špatně vyslovovaná je značka Guess, kterou lidé často vyslovují tak, jak se píše. To je ale samozřejmě špatně, protože správně se vyslovuje jednoduše „ges“.

Yves Saint Laurent

Na první pohled složitě vypadající název značky Yves Saint Laurent lidé často ani vyslovit nezkouší a raději ji nazývají její zkratkou YSL. Výslovnost ale není složitá, správně je to „yv san loran“.

Loewe

Poslední dobou velmi populární značka Loewe má tak trochu krkolomný název – tedy minimálně pro toho, kdo neví, jak se název této značky vyslovuje. A moc lidí to skutečně neví, často ani modelky, které pro tuto značku předvádí modely. „Luív není správná varianta, ta zní zcela jednoduše jako „luewe“.

Zdroj: Kupi