Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Xiaomi spustil v Česku oficiální e-shop. S konkurencí to bude mít těžké

Tada Images / Shutterstock.com

Xiaomi je čínská společnost vyrábějící elektroniku a spotřebiče, které už v Česku dobře známe. Až nyní ale do Česka přichází s vlastním oficiálním e-shopem, který to nejspíš nebude mít jednoduché. Trh s elektronikou je nasycený a konkurence to novému e-shopu rozhodně neulehčí.

Přečtěte si také

Umíte si správně vysušit vlasy fénem? Funkce, které jen málokdo používá dobře

Oficiální e-shop toho zatím moc nenabízí

Oficiální e-shop Xiaomi byl v Česku spuštěn 12. září 2024. V nabídce má mobilní telefony, chytré hodinky, náramky a sluchátka, ale i zboží pro chytrou domácnost – televize a robotické vysavače. „Společnost Xiaomi, jako značka, která dbá na spokojenost svých zákazníků, se neustále snaží poskytovat ty nejlepší služby jak novým, tak stávajícím fanouškům a uživatelům Xiaomi. Spuštění oficiálního webu mi.com v České republice představuje významný milník, který našim váženým zákazníkům umožní prozkoumat a zakoupit produkty z našeho širokého portfolia ještě efektivnějším způsobem než doposud,“ sdělil David Forman, marketingový manažer společnosti Xiaomi Technology Czech s. r. o.

Na trhu už je ale delší dobu oficiální distributor značky nesoucí název Mi Store, který má v nabídce veškeré zboží značky Xiaomi včetně koloběžek, čističek vzduchu a třeba i kamer. V Česku je také spousta Xiaomi prodejen, kde si lze zboží prohlédnout osobně. V současné době má tedy tento distributor mnohem rozmanitější nabídku než oficiální e-shop Xiaomi.

tinhkhuong / Shutterstock.com

Xiaomi přichází na trh s velkými slevami

Aby Xiaomi nalákalo na svůj e-shop nové zákazníky, přináší až do 25. září 2024 akční nabídky, které mají být každý den jiné. Oficiální e-shop Xiaomi láká k registraci na svých stránkách a nabízí na to kromě akčních cen také bonusy a speciální nabídky. Slevy mají dosahovat až 50 %. Akce se má vztahovat na veškeré nabízené zboží, což jsou mobilní telefony, televize, robotické vysavače i chytré hodinky. Z tohoto důvodu se dá očekávat, že se slevami přijdou i další distributoři a prodejci této čínské značky.

Xiaomi kromě oficiálního e-shopu přináší také mobilní aplikaci, která má zajistit pohodlné nakupování. Dostupná je pro zařízení s iOs i Androidem.

Konkurence je v Česku vysoká

Co se týče elektroniky, konkurence je v České republice skutečně vysoká. Lidé jsou zvyklí na obrovský výběr, který nabízí například Alza.cz, Datart nebo Mall.cz. Tyto obchody prodávají kromě značky Xiaomi i další značky, jako je například Apple, Samsung nebo Huawei. Pro zákazníky může být zajímavější i to, že si mohou například na Alze nakoupit mnohem více různých produktů najednou. Kromě elektroniky si mohou v jedné objednávce pořídit také kosmetiku, kancelářské potřeby nebo dokonce i chovatelské potřeby, kdežto Xiaomi nabízí pouze elektroniku. Výhodou pro Alzu je i snadná dostupnost dopravy díky výdejním boxům, které jsou nyní už umístěny na mnoha místech.

Čím dál oblíbenější je také Allegro či Amazon, kde se dá zboží sehnat někdy i levněji než u nás. Amazon je totiž obrovským tržištěm, které nabízí nejrůznější značky včetně těch méně známých. Jen co se týče elektroniky, na Amazonu jsou k sehnání například japonské a korejské značky (např. Devialet), ale i čínské a americké značky, které na českém trhu vůbec nemáme. Jak moc se bude oficiálnímu e-shopu Xiaomi na českém trhu dařit, tedy teprve uvidíme.

Zdroje: Xiaomi, Dotekománie, Kupi