Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Vychytávka pro uživatele chytrých hodinek Garmin: Co umí a kolik stojí?

Kupi.cz

Chytré hodinky Garmin jsou nepochybně jedny z nejlepších na trhu, mají však několik menších nevýhod. Mezi jednu z nich patří specifický konektor, který není ani zdaleka univerzální. Dobrou zprávou je, že to lze hravě vyřešit. Jak?

Přečtěte si také

Obchody schválně prodávají pomeranče v červené síťce, citrony zas ve žluté. Mají pro to jasný důvod

Svět technologií přináší stále další a další novinky a jednou z nich je i vychytávka pro uživatele hodinek Garmin. Využijete ji nejen na cestách, ale třeba i doma a nebo u přátel, když s sebou nemáte svou nabíječku. Redukce pro hodinky Garmin totiž nezabírá téměř žádné místo, takže ji můžete mít neustále v tašce.

Chytrá redukce pro nabíjení hodinek

Půjčit si od někoho nabíječku, když v nouzi potřebujete nabít své hodinky? To nepřipadá v úvahu. Chytré hodinky Garmin totiž mají svůj vlastní konektor, který má pouze tato značka. Sdílení nabíječky od jiných typů zařízení tak není možné. Pro takové případy však existuje jedna malá vychytávka.

Jde o redukci, díky níž můžete použít i univerzální USB-C kabel a nabít si s ním hodinky, ale třeba i svůj počítač, telefon a další zařízení. Zkrátka dokáže připojení k zařízení, které nemá potřebný konektor. To se hodí třeba při cestování, když chceme ušetřit místo v kufru. Místo kupy kabelů stačí přibalit jedna malá redukce.

Navíc díky praktickému poutku se dá redukce nosit třeba na klíčích. Můžete ji mít tak stále po ruce. Stojí jen 169 korun a na zahraničních e-shopech typu Aliexpress, Shien, Temu se dají pořídit kolem 50 korun, takže nijak zvlášť nezatíží vaši peněženku.

Kupi.cz

Podobných redukcí existuje spousta

V posledních letech se často mění konektory u různých zařízení, což vede k tomu, že máme doma i několik druhů nabíječek. Pokud vlastníme elektroniku různých značek, pak můžeme mít ke každé věci jinou nabíječku. Někdy redukce dává do balení i samotný výrobce, například Apple před lety dával do balení ke sluchátkám redukci na konektor lightning, aby si mohli lidé zapojit do iPhonu i sluchátka s konektorem 3,5 mm jack.

Existuje ale také redukce pro USB-A na USB-C, USB-C redukce na HDMI a další. Redukci pro další hodinky jsme bohužel nedohledali.

mall.cz

Redukce na různou elektroniku

  1. X-Site Nabíjecí adaptér USB-C pro Garmin Fenix 5/6/7 (prodává Mall za 169 Kč)
  2. FIXED Link USB-A 3.0 na USB-C (prodává Alza za 149 Kč) – kompatibilní s elektronikou využívající USB A, například myš k počítači, flashdisk nebo klávesnice.
  3. USB-C adaptér na HDMI, USB 3.0, USB-C (prodává Sunnysoft za 399 Kč) – slouží k propojení monitoru, počítače nebo tabletu a dalším podobným zařízením.

Zdroj: Kupi