Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Lidé na Tiktoku šílí: Tyčinka z drogerie za pár korun vás má zbavit migrény

Inside Creative House / Shutterstock.com

Sociálními sítěmi proletěla spousta videí o zázračné tyčince z drogerie, která člověka dokáže jako mávnutím kouzelného proutku zbavit migrény. Je to skutečně účinný pomocník, nebo se jedná o obyčejné placebo?

Přečtěte si také

Poctivá domácí vegeta: Vyrobte si ji doma bez i se solí. Stačí vám jen zelenina a bylinky

Lidé na Tiktoku čas od času narazí na nějakou věc, která se zdá být tolik užitečná, až ji začnou doporučovat stovky lidí a stane se z ní trend. To je případ i na první pohled obyčejné tyčinky z drogerie, která vás má během chviličky zbavit bolesti hlavy.

O co se jedná a jak to funguje?

Sociální sítě šílí z malé tyčinky značky Mivolis z drogerie, která v sobě skrývá pohyblivou kuličku. Tato věcička má člověku během chvilky pomoct odehnat nepříjemné bolesti hlavy a také migrénu, která dokáže člověku spolehlivě zničit celý den. Tyčinka pod víčkem skrývá chladivý roll-on, pomocí kterého se sérum aplikuje na spánky, oblast šíje, čelo a klidně i mezi oči ke kořenu nosu. Pokud ji uložíte do lednice, chladivý pocit má být maximální. Výhody těchto tyčinek spočívají v rychlé úlevě čistě přírodním způsobem, navíc bez jakýchkoliv vedlejších účinků.

Jak tyčinku proti migréně používat?

Použití tyčinky s roll-on aplikátorem je velice snadné. Před samotnou aplikací se ujistěte, že máte čistý a suchý obličej a začněte tyčinkou pomalu kroužit po spáncích, případně na čele, šíji a dalších místech hlavy. Pak ještě nanesené sérum vmasírujte do pokožky pomocí prstů a vdechujte vůni, která se uvolňuje. Tyčinku můžete používat opakovaně i několikrát během dne.

Photoroyalty / Shutterstock.com

Co tyčinka proti migréně obsahuje

Složení tyčinek proti migréně se může lišit, měly by ale obsahovat zejména různé přírodní aromaterapeutické oleje, které mají schopnost člověka uvolnit a celkově zrelaxovat. Nejčastěji se používá mátový, levandulový a eukalyptový olej. Ptáte se proč? Tyto oleje spolu dohromady perfektně ladí:

  • v mátě je obsažený mentol, který pokožce poskytuje chladivý účinek;
  • levandule podporuje pocit relaxace a zmírňuje napětí;
  • eukalyptový olej má díky své vůni uklidňující účinky.

Tipy na tyčinky proti migréně

  1. Mivolis roll-on ke zmírnění bolesti hlavy (prodává dm drogerie za 67,90 Kč)
  2. Dr.Popov Migrenol roll-on masážní olej (prodává Benu za 109 Kč)
  3. Saloos Bio Aroma Antistres (prodává Notino za 144 Kč)
  4. Nobilis Tilia Aromaterapeutická směs proti migréně (prodává Econea za 159 Kč)
  5. Aromaterapeutický roll-on Wake Up (prodává Beloved Shop za 309 Kč)
dm drogerie

Jak vybrat tyčinku proti migréně

Pokud vás tyčinka proti migréně zaujala a rádi byste si nějakou pořídili, zaměřte se zejména na její složení. Hledejte přírodní složky jako je již zmíněná máta, levandule, eukalyptus – hlavně by vám ale měla příjemně vonět. Dejte si také pozor na umělé přísady, které mohou vyvolat alergie. Ideálně se zaměřte na přírodní značku. No a nakonec nezapomeňte před nákupem prozkoumat uživatelské recenze, abyste nekoupili zajíce v pytli.

Zdroje: Healthline, Kupi, NCBI, ResearchGate