Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Testování produktů zdarma: V Česku existují portály, kde dostanete zboží zadarmo nebo se slevou

Prostock-studio / Shutterstock.com

Rádi zkoušíte nové věci, ale finance vám to příliš často nedovolují? Pak by vás mohly zajímat weby, kde se lze přihlásit k testování různého zboží. Buď zcela zdarma, nebo s výraznou slevou.

Přečtěte si také

Ikonická svíčková na smetaně: Recept, díky kterému ji zvládne i začátečník na jedničku

Testováním produktů výrazně ušetříte

Přihlásit se k testování kosmetiky nebo jiného zboží, které vám následně firma bezplatně doručí domů a nechá vás jej otestovat? Produkt vám pak v drtivé většině případů zůstane, u těch dražších položek se buď vrací, nebo můžete dostat výraznou slevu. To není sen, ale realita stovek až tisíců lidí v Česku, kteří se na podobné portály zaregistrovali a pomáhají testovat zboží pro potenciální zákazníky, kteří si zboží kupují na základě uživatelských recenzí. Chtěli byste se také pustit do testování? Podívejte se, jak na to.

Kde začít testovat produkty

All2Test

Portál All2Test se specializuje na testování kosmetických produktů, které mohou vybraní testující vyzkoušet zcela zdarma. Často se jedná i o celé sety pečující kosmetiky nebo makeupu, ale také barvy na vlasy. Testující má čas kosmetiku vyzkoušet během několika týdnů a poté se v dotazníku podělit o své pocity.

Ptáte se, jak to funguje? Nejdříve je nutné se na webu zaregistrovat, pak si prohlédnout aktuálně testované produkty – a nějaký si vybrat. K testování se přihlásíte tak, že vyplníte jednoduchý formulář a počkáte několik dní, jestli se objevíte mezi lidmi, kteří budou danou kosmetiku testovat. Pokud ano, přijde vám potvrzující e-mail a brzy vám bude balíček doručen. Pak už zbývá jen kosmetiku vyfotit a umístit na sociální sítě, pořádně ji otestovat a nakonec se podělit o své dojmy v dotazníku, který vám dorazí e-mailem.

Mezi často testovanými značkami najdete Maybelline, Garnier, La Roche Posay, L’Oréal, Neutrogena, Kiehl's a spoustu dalších.

Nomad_Soul / Shutterstock.com

Testuj.to

Podle portálu Testuj.to mohou uživatelé rozhodnout o budoucnosti produktů. Jak? No přece jejich testováním a sdílením užitečných recenzí, které pomohou budoucím zákazníkům s výběrem při nákupu. I v tomto případě lze získat produkty k testování zdarma, některé (zejména ty dražší) jsou většinou k dispozici s výraznou slevou. Pokud by se jednalo o testování sekačky, palubní kamery nebo třeba mobilního routeru, pak může uživatel za poskytnutou recenzi získat slevu přibližně 50 %. V nabídce se mohou objevit i produkty, které ještě oficiálně nevstoupily na trh, proto mají testující jedinečnou příležitost vyzkoušet některé věci jako první.

TryIn

Testování na portálu TryIn je možné pro všechny po registraci. Losování testerů probíhá prostřednictvím tzv. „rozstřelu“, kde lidé píší o tom, proč by chtěli daný produkt testovat – tímto komentářem se zařadí do slosování. Vybraní testující obdrží daný produkt a mohou ho otestovat. Mezi testovanými produkty byste našli třeba kvalitní značkový mop, kosmetické vlhčené ubrousky, různou kosmetiku nebo třeba i chléb. Po nějaké době se uživatelé s ostatními podělí o své zkušenosti, případně i fotografie.

Na portálu TryIn mohou uživatelé také zkoumat recenze ostatních lidí, což jim může pomoci při rozhodování o případné koupi nějakého produktu v budoucnu. Testování probíhá nejen na webu, ale také prostřednictvím mobilní aplikace, a to jak pro Android, tak i pro iOS.

Rido / Shutterstock.com

Výhody testování produktů

Testování produktů je užitečné pro firmy podobně jako pro vás. Firmy mají reálné recenze lidí, které mohou nalákat potencionální zákazníky k nákupu, vy zase můžete výrazně ušetřit. Když se budete přihlašovat k testování a poté řádně a pravidelně testovat produkty, tak už nemusíte vůbec utrácet za kosmetiku, nebo třeba za doplňky do domácnosti. Zkrátka je to velmi výhodné pro obě strany.

Zdroje: Kupi, All2test, Testuj.to, TryIn