Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Google prodává chytrý termostat: Co všechno tento moderní pomocník umí?

ifoodijourney / Shutterstock.com

Společnost Google překvapuje výrobou různých produktů a jedním z nich je Google Nest 3, chytrý termostat se schopností přizpůsobovat se návykům členů domácnosti. Zaujme nejen svými funkcemi, ale také moderním a stylovým designem v černé barvě.

Přečtěte si také

Zasaďte na záhonku vřes! Magická rostlina, která vydrží i tuhé mrazy a předpovíte díky ní, jaká bude zima

Termostat je šikovný pomocník, který měří teplotu a umí v domácnosti zajistit ideální podmínky pro naprostý komfort. Výhodou je, že je kompatibilní s drtivou většinou systémů pro vytápění a chlazení a také to, že si ho můžete nainstalovat zcela sami. Různé termostaty mohou disponovat odlišnými funkcemi a Google Nest nabízí za cenu 6 990 Kč spoustu takových, které stojí za zmínku. Pojďte se na ně podívat.

Termostat Google Nest 3 chytře šetří energii

Chytrý termostat Google Nest je zajímavý díky své schopnosti přizpůsobovat se vašim návykům. Termostat ví, jakou teplotu požadujete v danou část dne či období, a podle toho ji sám optimalizuje pro zajištění co nejvyššího komfortu. Ačkoliv je jeho pořizovací cena vyšší, důkladné analyzování vede k výrazné úspoře energie, což ocení většina domácností.

Megatronnn / Shutterstock.com

Nastavení podle vlastních preferencí i chytré připomínky

Možností nastavení teploty je v mobilní aplikaci nespočet. Můžete si nastavit ideální teplotu na noc pro co nejkvalitnější spánek, lze si také nastavit teplotu na dobu, kdy doma jste, i když se v domácnosti zrovna nenacházíte. Stačí si přidat „časový rozvrh“, kterým se bude termostat řídit. Pokud ale nebudete znát vhodnou teplotu, Google Nest vám ji s radostí navrhne. A pokud se vám zrovna nechce klikat v aplikaci, můžete termostatu poručit změnu teploty přes hlasově ovladatelný reproduktor Nest Speaker Audio.

Termostat vám do aplikace pošle chytré připomínky, abyste nezapomněli například na výměnu filtru v klimatizaci včetně tipů na odborníky, kteří vám mohou výměnu provést. Upozorní vás třeba i v případě, pokud vypadne elektrika.

Pohodlné ovládání z telefonu

Rádi byste z práce přišli do ještě o kapku víc vyhřátého nebo naopak ochlazeného domova než obvykle? Stačí vytáhnout mobilní telefon a nastavit si požadovanou teplotu na dálku. Termostat přijme vyslaný signál a požadovanou teplotu upraví.

Minimalistický a moderní design vhodný do každého interiéru

Termostat Google Nest vyniká svým moderním a minimalistickým designem, který se hodí do každé domácnosti. Většina termostatů jiných značek má velký displej s tlačítky, rámečky a spoustou informací, kdežto Google Nest má jednoduchý kulatý design, na kterém najdete to nejdůležitější – aktuální teplotu, popřípadě si můžete teplotu změnit i za čas, vždy ale bude na displeji pouze jeden údaj.

Gulpa / Shutterstock.com

Velikost číslic je ideální tak, abyste na něj dobře viděli i z druhé strany místnosti. Na druhou stranu někomu mohou některé informace chybět – termostat Google Nest na displeji nemusí ukazovat veškeré informace, ty detailnější informace odesílá do mobilní aplikace.

Chytré termostaty za nižší cenu

Přijde vám termostat Google Nest zbytečně drahý, ale líbí se vám představa chytrého termostatu? Mrkněte se na podobné termostaty za nižší cenu.

aluzan.cz
  1. Aluzan termostat B-100 (prodává Aluzan za 2 499 Kč)
  2. Meross termostat (prodává iWant za 1 609 Kč)
  3. Smoot – Smoot Air Thermostat (prodává Alza za 1 490 Kč)
  4. EKOHEAT Reg ET-81W (prodává EKOHEAT za 3 803 Kč)
  5. Honeywell Lyric T6 (prodává Siko za 4 157 Kč)

Zdroj: Google, Alza, Zboží, Kupi