Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Do Česka míří německý řetězec Woolworth. Konkurence pro Pepco, Action i Kik

Solarisys / Shutterstock.com

Na český trh diskontních prodejen, kde působí značky jako Action, Pepco a Kik, vstoupí nová konkurence. Německý řetězec Woolworth plánuje otevřít své prodejny v Česku a na Slovensku ke konci roku 2025. Probíhají jednání o nájemních smlouvách, ale konkrétní detaily o umístění a počtu prodejen zatím nebyly zveřejněny.

Přečtěte si také

Povodně ochromily supermarkety: Seznam prodejen, které musely zavřít

Expanzní plány Woolworthu

Woolworth, německý diskontní řetězec, plánuje svou expanzi na český a slovenský trh. Podle obchodního rejstříku se společnost zapsala 1. května 2024 jako Woolworth Česká republika s. r. o., otevřít by pak měla podle našich informací v druhé polovině roku 2025.

Roland Rissel z tiskového oddělení Woolworth potvrdil tyto plány pro web Peníze.cz: Můžeme potvrdit, že se chystáme vstoupit na trhy na Slovensku a v Česku. V současnosti jednáme se správci nemovitostí v obou zemích a míříme k finálním nájemním smlouvám.“ V tuto chvíli však řetězec nezveřejnil konkrétní detaily ohledně lokací nových prodejen.

Anne Czichos / Shutterstock.com

Jaký sortiment Woolworth nabízí?

Woolworth nabízí rozsáhlý sortiment zahrnující domácí potřeby, elektroniku, drogerii a oblečení. Tento koncept je zaměřen na zákazníky, kteří hledají kvalitu za nízkou cenu. Řetězec v Německu zažil výrazný růst, co do počtu poboček, a plánuje podobný úspěch i na nových trzích. Od roku 2010, kdy přešel pod nové vedení, otevřel téměř 160 poboček. Nyní provozuje více než 700 prodejen a plánuje dosáhnout až na počet 1 500 v Německu.

Porovnání s konkurencí

Na českém trhu je již několik zavedených diskontů. Polské Pepco se může chlubit více než 300 prodejnami po celé zemi. „Je to známka toho, že značka Pepco je na trhu oblíbená a má potenciál dalšího růstu,“ uvedl Gergely Potyi, ředitel pro Česko, Slovensko a Maďarsko, při otevření třísté prodejny v Humpolci. Německý diskont KiK v Česku provozuje přes 220 prodejen, zatímco nizozemský Action na konci července otevřel svou 72. prodejnu v Šumperku a Primark oznámil, že v Česku otevře do konce roku třetí prodejnu.

Zdroj: Woolworth, Action, Kupi, Peníze, ČTK