Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Globus otevřel nový Fresh. Koupíte zde i čerstvé maso, hotovky z restaurace či sekanou v housce

Globus

Globus otevřel další ze svých moderních prodejen Fresh. I na malém prostoru nabídne zákazníkům jak klasický sortiment zboží, tak potraviny a jídla ze své vlastní výroby – včetně hotovek z restaurace nebo oblíbené sekané do ruky. Nové prodejny během léta představily i řetězce Žabka, Tesco a Billa. Kde se pobočky nachází a jakými novinkami překvapily?

Přečtěte si také

Čokoládový dort s jemnou ovocnou náplní, který zmizí ze stolu během pár minut

Globus Fresh: Menší plocha, rozmanitá vlastní nabídka

Na 200 metrech čtverečních nové prodejny v Praze v Řepích jsou k dostání jak čerstvé a chlazené potraviny, tak výrobky ze standardních regálů. Chybět nebudou ani pokrmy a lahůdky vlastní výroby Globusu, pro které je tento řetězec mezi mnoha zákazníky vyhledávaný a oblíbený. Originální potraviny, hotová jídla, porcovaná masa a uzeniny z řeznictví i čerstvé pečivo sem budou každý den putovat z nedalekého zličínského hypermarketu, kde se potraviny vyrábí. Chybět v nabídce maloformátové prodejny nebude ani teplé občerstvení s sebou včetně známé sekané v housce nebo kvalitní kávy v kelímku.

A na jaká chlazená jídla z restaurace Globus se zde mohou zákazníci těšit? Hotová jídla v Globus Fresh Řepy aktuálně reflektují především klasiky ze stálé nabídky, ta je zastoupena širokou škálou pokrmů od klasických českých po např. asijská či indická jídla. Věříme, že zákazník si u nás vždy vybere podle své chuti a preferencí,“ prozradila pro Kupi tisková mluvčí pro Globus Aneta Turnovská.

Globus

Ceny a slevy stejné jako v hypermarketech

Zajímalo nás rovněž, zda i v maloformátové prodejně Řepy (či také Fresh Stodůlky) můžeme počítat s pravidelnými letákovými akcemi a slevami, které platí pro hypermarkety Globus. Jak přímo pro Kupi potvrdila mluvčí Aneta Turnovská, ceny budou stejné jako v hypermarketu Zličín, zákazníci se tedy mohou orientovat podle letáku této pobočky. Nabídka však může být vzhledem ke kapacitě prodejny omezenější.

„Je však nutné počítat s tím, že s ohledem na velikost prodejní plochy je v našich Fresh prodejnách citelně méně sortimentu než na hypermarketu. Může se tak stát, že produkt z akční nabídky letáku není součástí běžného sortimentu Fresh, a proto ho nemusí zákazník najít,“ upřesnila pro Kupi Turnovská.

Novou prodejnu Globus Fresh najdete na adrese Makovského 1330/34 v pražských Řepích. Ve všední dny si zde nakoupíte od 7 do 21 hodin, v sobotu a neděli je otevírací doba o něco kratší. K placení potom můžete využít samoobslužné pokladny i klasické s obsluhou.

hoŽabka: Prodejna v centru s „minutkou“

V polovině srpna se na Národní třídě v Praze, v přízemí obchodního domu Máj, představila také nová pobočka sítě Žabka. Malá prodejna je svým řešením i nabídkou přizpůsobená poloze v centru města. „Zákazníci si u nás mohou užít moderní obchod s výraznými prvky dřeva v kombinaci s černým nábytkem. Poprvé jsme zde instalovali samoobslužné pokladny, které jsou skvělým řešením pro ty, kteří mají naspěch. Speciální prostor jsme na prodejně věnovali ‚minutce‘, která jistě nadchne impulzivní zákazníky,“ přiblížil Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka, a dále dodal: „Tento formát je oblíbený zejména mezi zákazníky, kteří nemají čas na delší nákupy nebo si chtějí rychle vzít něco s sebou na cestu.“

  • „Minutka“ je speciální koncept v prodejnách Žabka, který zahrnuje nabídku rychlého občerstvení, v rámci kterého jsou zákazníkům k dispozici hotová jídla, sendviče, saláty, pečivo a nápoje připravené k okamžité konzumaci.
FeedIT.cz

Nové prodejny má i Tesco nebo Billa

Jen o patro níž, v podzemí stejného pražského obchodního domu Máj, otevřel v červnu i zrekonstruovaný hypermarket Tesco, který je u nás jedním z největších. A jako první pobočka řetězce se představil ve zcela novém, moderním designu. Pro navození příjemnějšího prostředí firma využila více dřevěných prvků než v jiných prodejnách, v pekárně a v pokladní zóně zase zaujme fasáda v cihlovém dekoru.

V první polovině prázdnin se dočkali zákazníci také nové velké prodejny Billa v jižních Čechách. Otevřela se v retail parku v Lišově nedaleko Třeboně a podobně jako ostatní pobočky nové generace je vybavená moderní a udržitelnou technologií včetně úsporného vnějšího i vnitřního LED osvětlení, široké nabídky ekologických tašek nebo nákupních košíků vyrobených z recyklovaného plastu.

„Neustále hledáme cesty, jak být našim zákazníkům blíž. Letos jsme otevřeli už šest nových prodejen a připravujeme výstavbu dalších. Nyní jsme například zahájili výstavbu ekologické prodejny ve Vracově na Hodonínsku,“ nastínila další plány Dana Bratánková, vedoucí korporátní komunikace & Public Affairs BILLA ČR.

Zdroje: Globus, Tesco, Billa