Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Matcha dortíčky s ricottovým krémem, netradiční zelený dezert

Elena Schweitzer / Shutterstock.com

Pokud toužíte po něčem originálním na svačinu nebo chcete mile překvapit své hosty, matcha dortíčky jsou tou pravou volbou. Jemná a svěží chuť zeleného čaje matcha dokonale ladí s lehkým nadýchaným těstem a ricottovým krémem. A zelená barva dodá těmto miniaturním dezertům šmrnc, kterým se blýsknete i na svém instagramu.

Přečtěte si také

Lidl prodává superlevně chytré osvětlení! Barevné LED žárovky má 3x levnější než Philips Hue

Matcha v kuchyni

Kromě svých zdravotních výhod má matcha i jedinečnou chuť a barvu, která oživí vaše pečení. Jemná hořkost zeleného čaje v kombinaci se sladkostí muffinů vytváří dokonalou rovnováhu chutí. Krásná zelená barva matcha prášku také dodá vašim muffinům nezaměnitelný vzhled a zaujme každého, kdo je ochutná.

Není náhodou, že instagramové účty předních foodblogerů často září zelenou barvou. Matcha se totiž stala populární surovinou ve fotogenických pokrmech, které si získávají oblibu po celém světě.

Recept na matcha dortíčky

  • Počet porcí: 12
  • Délka přípravy: 45 minut

Ingredience na muffiny

  • 110 g hladké mouky
  • 120 g krupicového cukru
  • 8 g matcha čaje
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 40 g změklého másla
  • 120 ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • formičky na muffiny

Ingredience na krém:

  • 250 g ricotty
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 g matcha čaje
  • moučkový cukr dle chuti
jakkaje879 / Shutterstock.com

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C a připravte si muffinový plech s 12 košíčky.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, 8 g matcha prášku, prášek do pečiva, sůl a máslo. Mixujte, dokud nevznikne drobenka.
  3. Přidejte mléko a vejce a několik minut důkladně šlehejte, až vznikne hladké těsto.
  4. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků, naplňte je ze 2/3.
  5. Pečte 20–25 minut, dokud dortíčky nezezlátnou a neprojdou zkouškou špejlí.
  6. Nechte dortíčky mírně vychladnout ve formě a poté je přendejte na mřížku.
  7. V misce smíchejte ricottu s moučkovým cukrem dle chuti a vmíchejte ušlehanou smetanu.
  8. Část krému oddělte a obarvěte zbývajícími 2 g matcha prášku.
  9. Do cukrářského sáčku střídavě vrstvěte zelený a bílý krém.
  10. Nazdobte vychladlé dortíčky ricottovým krémem. Ozdobit můžete dle libosti sušenými plody goji, čerstvým ovocem nebo jedlými květy.

Zdroj: Kupi