Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Pudinkový (ná)řez s Lotus sušenkami a lesním ovocem: Letní dobrota bez pečení

Barbora Volfová

Hledáte rychlý a osvěžující dezert, který zvládnete i v největším horku bez zapínání trouby? Pak pro vás máme tu pravou lahůdku. Nepečený pudinkový řez s Lotus sušenkami, bílou čokoládou a lesním ovocem si vás získá svou lahodnou chutí a velice snadnou přípravou. Recept je tak jednoduchý, že ho zvládnou i ti nejmenší pomocníci. Ať už plánujete oslavu, rodinné posezení nebo chcete jen tak rozmazlit své chuťové buňky, tento dezert vás rozhodně nezklame.

Přečtěte si také

Lékárna spustí mobilní screening pro prevenci diabetu. Pomůže tak odhalit skryté onemocnění

Proč jsou Lotus sušenky tak oblíbené?

Jejich karamelová chuť je prostě neodolatelná. Sladká, ale zároveň lehce slaná s příjemně oříškovým nádechem. Sušenky jsou vyráběny z kvalitních surovin a neobsahují žádné umělé přísady. Právě proto byly pojmenovány Lotus, podle květiny, která symbolizuje čistotu. Lze je použít do mnoha receptů – od cheesecaků a koláčů až po nepečené dezerty. Jsou skvělé například do zmrzliny nebo jen tak ke kávě.

Exploze chutí v každém soustu

Základ z Lotus sušenek vytváří dokonalý kontrast k jemnému pudinku s nádechem vanilky. Sladká bílá čokoláda dodává dezertu sametově hladkou konzistenci a intenzivní chuť, zatímco kyselé lesní ovoce přináší osvěžující a lehký tón. Dokonalé spojení chutí a textur, které vás okouzlí při prvním soustu.

Barbora Volfová

Nepečené pudinkové řezy s Lotus sušenkami a lesním ovocem – recept

Ingredience:

  • 500 ml polotučného mléka
  • 100 g bílé čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 ks vanilkového pudinku
  • 140 g Lotus sušenek

Poleva:

  • 150 g mraženého lesního ovoce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 70 g bílé čokolády
  • lístky máty
Čokoládový pudink se smetanou
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Čokoládový pudink se smetanou

Čokoládový pudink se smetanou z poctivých surovin, nikoli tedy z prášku, si určitě zamilujete. Jde o vynikající, rychlý dezert, který potěší malé i velké mlsouny.

Čokoládový pudink se smetanou
Mandlový pudink s chia semínky
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Mandlový pudink s chia semínky

Bezlaktózový mandlový pudink s chia semínky je na přípravu velmi rychlý a vhodný pro celiaky i pro lidi s intolerancí nebo alergií na laktózu. Pochutnají si na něm i vitariáni, protože se nevaří a neobsahuje vejce.

Mandlový pudink s chia semínky

Postup:

  1. Formu o rozměrech 20 x 20 cm vyložíme pečicím papírem a sušenky položíme těsně vedle sebe.
  2. Ovoce spolu s cukrem nasypeme do kastrůlku a povaříme. Až ovoce povolí, vidličkou jej rozmačkáme a necháme ještě 5 minut bublat. Vznikne nám hustá ovocná směs.
  3. V hrnku smícháme dohladka pudinkové prášky se smetanou.
  4. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme nasekanou čokoládu, cukr a necháme zcela rozpustit. Do vroucího mléka za stálého míchání vlijeme pudinkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Pudinkovou směs nalijeme na připravené sušenky.
  5. Na směs po lžičkách přidáváme ovocný rozvar, roztopenou bílou čokoládu a nakonec pomocí špejle jemně promícháme. Vznikne nám krásné mramorování.
  6. Dáme chladit do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
  7. Po ztuhnutí ozdobíme mátou a můžeme podávat.

Tip: Místo lesního můžeme použít i jiné ovoce, například jahody, mango nebo višně.

Zdroj: autorský recept Barbora Volfová, Lotus Biscoff