Máta není jen obyčejnou bylinkou, která dodává svěžest vašim pokrmům, ale je to také zázračná rostlina s mnoha zdravotními výhodami. Její svěží vůně a výrazná chuť promění každý dezert v jedinečný zážitek. V následujícím receptu vám ukážeme, jak z máty vykouzlit lahodný a neodolatelný zelený pudink, který si získá vaše srdce.
Věděli jste, že máta podporuje trávení, zmírňuje bolesti hlavy a obsahuje antioxidanty? Není divu, že se stala stálicí nejen v lidovém léčitelství, ale i v kuchyni.
Tip: Pokud si chcete vyhrát s texturou, můžete stejně jako my dát do formičky vrstvu pudinku, nechat ztuhnout, na to dát tenkou vrstvu čiré želatiny obarvenou mátou nebo barvivem a opět nechat ztuhnout v lednici. Nakonec přidejte zbytek pudinku.
Před servírováním vyklopte na talířek pudink z formiček a ozdobte čerstvými lístky máty. Můžete jej také doplnit kousky čerstvého ovoce podle chuti.
Pokud milujete sladké, rozhodně vám zachutná lahodný čokoládový pudink s avokádem. Tento recept musíte určitě vyzkoušet, neboť je velmi jednoduchý a obsahuje spoustu vitamínů.
Bezlaktózový mandlový pudink s chia semínky je na přípravu velmi rychlý a vhodný pro celiaky i pro lidi s intolerancí nebo alergií na laktózu. Pochutnají si na něm i vitariáni, protože se nevaří a neobsahuje vejce.
Jak vylepšit váš zelený mátový pudink?
Zelený mátový pudink je ideálním dezertem pro horké letní dny i jako osvěžení po těžkém jídle. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek vás jistě nadchne. Pusťte se do toho a překvapte své blízké netradičním a chutným dezertem!
Zdroje: Kupi, Healthline