Hledáte originální dezert, který ohromí vaše hosty a zároveň potěší chuťové buňky? Pak vyzkoušejte tiramisu mochi, dokonalou kombinaci jemného italského krému a nadýchaného japonského těsta. Tento netradiční zákusek si získá vaše srdce na první ochutnání.
Co budete potřebovat?
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba vaření: 20 minut
Ingredience:
Na krém:
- 200 g krémového sýra mascarpone
- 150 ml smetany na šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
Na mochi těsto:
- 300 g lepkavé rýžové mouky (mochiko)
- 30 g kukuřičného škrobu (na válení)
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžička kakaa
- 180 ml mléka
- 30 g másla
Na posypání:
Jak si dezert připravit?
Příprava krému:
- V míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem do hladka.
- Přidejte vychlazenou smetanu a šlehejte, dokud nevznikne pevný krém.
- Rozstřihněte potravinovou fólii na 10 čtverců. Na každý z nich dejte porci krému.
- Každou porci zabalte do fólie a vytvarujte do silnějšího kolečka.
- Položte zabalené krémy na menší plech vyložený utěrkou a dejte do mrazáku na 2 hodiny.
Příprava mochi těsta:
- V míse smíchejte rýžovou mouku, kukuřičný škrob, cukr a kakao.
- Přilijte mléko a promíchejte. Poté směs vařte nad vodní lázní přibližně 20 minut, dokud nevznikne lepivé těsto.
- Do teplého těsta zamíchejte máslo a nechte vychladnout. Poté těsto hněťte, dokud nebude hladké a pružné.
- Těsto rozdělte na 10 stejných částí. Každou část vytvarujte nebo vyválejte do kruhu a zabalte do ní mražený krém.
- Dobře uzavřete a lehce vytvarujte do tvaru buchtičky.
Po dokončení hotové tiramisu mochi poprašte kakaem a podávejte. Pokud je nebudete ihned konzumovat, skladujte je v lednici v uzavřené plastové krabičce.
Kenishirotie / Shutterstock.com
Užitečné tipy
- Pro intenzivnější chuť tiramisu mochi můžete do krému přidat kapku vanilkového extraktu nebo likéru Amaretto.
- Pokud nemáte kukuřičný škrob, můžete použít bramborový škrob.
- Pro snadnější práci s mochi těstem si ruce a pracovní plochu lehce poprašte škrobem.
Zdroj: Kupi