Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Chlebíček na řízku: Specialita, která způsobila na sítích poprask

Kupi

Řízek a bramborový salát, dva nerozluční parťáci, kteří spolu tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento ikonický pár, který se pravidelně objevuje na našich talířích během svátečních i nedělních obědů, se nyní dočkal své chvíle slávy v podobě chlebíčku. Ano, čtete správně – chlebíček na řízku se stal novým hitem, který si podmanil sociální sítě i domácí oslavy.

Přečtěte si také

Jaké nehty budou trendy na podzim 2024?

Gastronomický fenomén, který si získal srdce strávníků

Když se v nabídce některých bister poprvé objevil tento originální řízko-chlebíček, jen málokdo věřil, že by se mohl stát trvalou součástí jídelníčku. Ale stalo se něco nečekaného. Pár zmínek na sociálních sítích stačilo k tomu, aby se z této speciality stal doslova kulinářský fenomén. Lidé ho toužili ochutnat, sdílet své dojmy online a přesvědčit se na vlastní chuťové buňky, zda tato novinka stojí za to. A výsledek? Řízková senzace si získala nejen internet, ale i srdce a žaludky mnoha labužníků. Ukázalo se, že i zdánlivě obyčejné jídlo může s trochou kreativity a odvahy způsobit pořádný rozruch a stát se hitem, o kterém mluví celá země.

Jak si chlebíček na řízku připravit doma?

Nyní vám poradíme, jak si tento jedinečný chlebíček připravit v klidu vaší vlastní kuchyně. Nechte se inspirovat a překvapte své blízké nevšedním pokrmem, který rozzáří každou akci.

  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: 15 minut

Ingredience

  • 5 menších smažených řízků (obaleny v klasickém trojobalu)
  • 200 g bramborového salátu
  • 10 plátků šunky
  • nakládané okurky
  • vejce natvrdo
  • majonéza
  • rajče
  • kapie
Kupi

Postup přípravy

  1. Necháme řízky vychladnout, aby se nám na nich neroztopila obloha.
  2. Na řízek naneseme tenkou, rovnoměrnou vrstvu bramborového salátu.
  3. Na bramborový salát položíme 2 plátky šunky, které elegantně svineme do vějířků.
  4. Na šunku položíme kolečko natvrdo uvařeného vejce, kousek kapie a nakládané okurky. Můžeme dát i kolečko uheráku nebo jiného salámu, ale nemusí být. Přidáme lžíci majonézy, kterou pro efekt a chuť můžeme lehce posypat pepřem. Fantazii se meze nekladou.

Už jste ochutnali tuto specialitu ze sociálních sítí? Podělte se s námi o zkušenosti a názory na chlebíček na řízku do diskuze pod tímto článkem.

Zdroj: Kupi