Mrkvové řezy přelité čokoládou a sypané oříšky vás zaručeně nadchnou. Tento moučník plný mrkve a oříšků je neskutečně vláčný a báječně chutná. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá. Stačí jen smíchat všechny suroviny a šup s tím do trouby. Pojďte si mrkvové řezy upéct s námi!
Není žádným tajemstvím, že i ze zeleniny upečete lahodné sladké moučníky. Nejčastěji používáme cuketu nebo mrkev. Nastrouhaná zelenina dodá buchtám nebo koláčům vláčnost a nadýchanost. Jsou takové moučníky zdravější? O tom můžeme polemizovat, ale s jistotou můžeme říct, že jsou hříšně dobré.
To platí i pro naše mrkvové řezy. Mrkev v něm nezapřete, moučník má díky ní lehce oranžovou barvu a hutnější strukturu. Neodolatelnou kombinaci tvoří s rozinkami a nasekanými vlašskými oříšky. My jsme v našem receptu vsadili na mleté ořechy a čokoládovou polevu.
Mrkev do moučníků vždy strouhejte najemno. Hrubší kousky mrkve nestihnou během pečení změknout a budou v buchtě křupat. Křupavou mrkev v moučníku opravdu nechcete. Ještě pro vás máme jeden tip, který pomůže s nadýchaností moučníku. Při přípravě těsta oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh a na závěr ho opatrně vmíchejte do těsta.
Slaný mrkvový koláč se zázvorem si musíte vyzkoušet upéct. Skvěle chutná teplý i studený a nejlépe si jej vychutnáte s lehkým salátkem, kdy poslouží jako nevšední svačina nebo večeře.
Zdroj: Kupi