Máte rádi špenát? Tak to musíte ochutnat špenátovou krémovou polévku. Je to rychlovka, na kterou vám stačí jen pár surovin. Polévka vám poslouží i jako lehký letní oběd – stačí ji doplnit o vylepšené krutonky. Pojďte si špenátovou polévku uvařit s námi!
Hledáte polévku, která by byla zároveň i lehkým obědem? Zvlášť teď v létě, kdy se nám nechce trávit moc času v kuchyni, je to ideální řešení. My si pro náš lehký letní oběd vybrali špenátovou krémovou polévku.
Je to rychlovka, za 20 minut budete mít hotovo. Připravíte ji z čerstvého i mraženého špenátu, záleží, jaký máte zrovna po ruce. Když sáhnete po mraženém jako my, doporučujeme použít mražený listový špenát místo špenátového protlaku, ten obsahuje poměrně hodně vody a na chuti polévky je to znát.
Hotovou polévku můžete servírovat s klíčky mungo fazolí nebo ředkviček. Nezapomeňte ani na křupavé krutonky. Zkuste si je trochu vylepšit. Smíchejte nakrájené pečivo s cca 2 lžícemi olivového oleje, osolte ho a opepřete. Takto připravené pečivo dejte na plech, posypte ho strouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby na 160 °C asi na 5 minut. Je to mňamka!
Jemná cuketová polévka se sýrem feta je naprosto vynikající a její příprava vám nezabere moc času. Stačí jen nakrájet cuketu, nechat povařit, nakonec přidat smetanu a trochu okořenit. Výslednou chuť polévky pak zvýrazní rozdrobený sýr feta.
Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.
Zdroj: Kupi