Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

20minutová rychlovka: Špenátová krémová polévka je náš tip na lehký letní oběd

Kupi.cz

Máte rádi špenát? Tak to musíte ochutnat špenátovou krémovou polévku. Je to rychlovka, na kterou vám stačí jen pár surovin. Polévka vám poslouží i jako lehký letní oběd – stačí ji doplnit o vylepšené krutonky. Pojďte si špenátovou polévku uvařit s námi!

Přečtěte si také

Je lepší kečup v plastu, nebo ve skle? Už dávno nejde jen o obal

Rychlá a zdravá polévka

Hledáte polévku, která by byla zároveň i lehkým obědem? Zvlášť teď v létě, kdy se nám nechce trávit moc času v kuchyni, je to ideální řešení. My si pro náš lehký letní oběd vybrali špenátovou krémovou polévku. 

Je to rychlovka, za 20 minut budete mít hotovo. Připravíte ji z čerstvého i mraženého špenátu, záleží, jaký máte zrovna po ruce. Když sáhnete po mraženém jako my, doporučujeme použít mražený listový špenát místo špenátového protlaku, ten obsahuje poměrně hodně vody a na chuti polévky je to znát.

Hotovou polévku můžete servírovat s klíčky mungo fazolí nebo ředkviček. Nezapomeňte ani na křupavé krutonky. Zkuste si je trochu vylepšit. Smíchejte nakrájené pečivo s cca 2 lžícemi olivového oleje, osolte ho a opepřete. Takto připravené pečivo dejte na plech, posypte ho strouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby na 160 °C asi na 5 minut. Je to mňamka!

Cuketová polévka
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Cuketová polévka

Jemná cuketová polévka se sýrem feta je naprosto vynikající a její příprava vám nezabere moc času. Stačí jen nakrájet cuketu, nechat povařit, nakonec přidat smetanu a trochu okořenit. Výslednou chuť polévky pak zvýrazní rozdrobený sýr feta.

Cuketová polévka
Květáková krémová polévka
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Květáková krémová polévka

Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.

Květáková krémová polévka

Recept na špenátovou polévku

Ingredience na 4 porce:

  • 500 g mraženého špenátu
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 velká cibule
  • brambora
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • zakysaná smetana 
  • krutony

Postup:

  1. Do hrnce nalijte olej a na něm dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli, česnek a také najemno nastrouhanou bramboru.
  2. Dále orestujte špenát, zalijte ho mlékem a 5 minut povařte.
  3. Vše rozmixujte ponorným mixérem, osolte a podávejte se zakysanou smetanou (pro fitness verzi můžete vynechat). Do polévky přidejte také krutony.

Zdroj: Kupi