Už nevíte, co uvařit z cukety? Zkuste cuketové hranolky. Nesmaží se, neobalují se v trojobalu a přesto jsou hezky křupavé. Připravíte je za 30 minut a pochutnáte si na nich zcela bez výčitek. Tak pojďme na ně, nám už se sbíhají sliny!
A ta naše hned tuplovaně! Už jste někdy zkoušeli udělat hranolky z cukety? Chutnají báječně a jsou super náhradou za klasické hranolky. Navíc je nemusíte ani smažit! My je udělali v troubě, krásně křupavé jsou také z horkovzdušné fritézy.
Nebudete potřebovat ani klasický trojobal. Nahradili jsme ho směsí ze strouhaného sýra, bylinek, česneku a soli. Jaký sýr zvolit? Doporučujeme použít třeba parmazán. Hranolky jsou s ním křupavé jedna báseň.
Jakmile nakrájíte cuketu na hranolky, nechte ji chvíli odpočinout. Pustí přebytečnou vodu, která by mohla pokazit křupavost hranolek. A teď přijde to nejlepší. Neděste se obalování každé cuketové hranolky zvlášť. Naskládejte je rovnou na plech a jednoduše je posypte sýrovou směsí. Máte hotovo raz dva. A pak už všechno nechte na troubě.
Objevte slané trojhránky se svěží cuketou a balkánským sýrem. Nečekaná návštěva, chuť na něco dobrého nebo dotaz: „Co bude k večeři?“ Zachrání vás tahle rychlovka. Pojďme na to!
Zdroj: Kupi