Receptů na oblíbený cheesecake není nikdy dost! Dneska si uděláme kakaový cheesecake. Tuhle dobrotu budete milovat. A když ho ještě ozdobíte čerstvým ovocem nebo hoblinkami čokolády, bude z něj luxusní dezert jako z cukrárny. Pojďte si kakaový cheesecake upéct s námi!
Pro cheesecake je charakteristická náplň z krémového sýra. V Americe, kde dort vymysleli, do něj dávají sýr Philadelphia. U nás ho koupíte taky, ale stejně dobře vám do cheesecaku poslouží i mascarpone, Lučina, tvaroh nebo riccota.
My do naší kakaové verze použili smetanovou riccotu, která má mírně zrnitou konzistenci, což nám ale nevadí. Ať už budete do náplně dávat jakýkoliv sýr, pro dokonalý výsledek je důležité náplň míchat jen krátce. Delším mícháním dostanete do hmoty vzduch, který udělá při pečení neplechu.
Vzduchové bublinky způsobí, že náplň se při pečení nafoukne a po vytažení z trouby zase splaskne, což zanechá v cheesecaku prohlubeň. Tu tam rozhodně nechcete. Jak nanesete náplň na upečený korpus, nechte ji před pečením pár minut stát, ať z ní odejdou vzduchové bubliny. Až ho budete mít upečený, nespěchejte na něj. Nechte cheesecake pořádně vychladnout, ať ho hezky vyndáte z formy. Nechte si chutnat!
Mini cheesecakes s ovocem jsou skvělou alternativou této klasiky. Příště tedy místo velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně a dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat.
Korpus
Náplň
Zdroj: Kupi