Dnes tady máme něco pro milovníky indické kuchyně a jedinečných chutí. Uvaříme si kuře s mangovou omáčkou. Tuhle vynikající rychlovku k obědu připravíte za 30 minut. Kombinace manga a masa se nebojte! Je to gastronomický zážitek. Pojďte si ho uvařit!
Kuře s mangovou omáčkou pochází původně z jižní Indie a najdete ho často na menu indických restaurací. Dobrá zpráva je, že kuře s mangovou omáčkou si snadno uvaříte i doma. Za 30 minut ho budete mít hotové.
Existují různé varianty receptu. Do některých se místo čerstvého manga dává mangový džus, jinde kompotované mango. My ale zůstaneme u čerstvého ovoce. Jaké mango bude nejlepší? Vybírejte zralé a měkké kusy, ať není omáčka zbytečně kyselá. Pokud přece jen bude, doslaďte ji medem.
Mangová omáčka dodá kuřecím kouskům exotickou chuť. Skvělý kontrast ovoce a kuřecího masa si vaše chuťové pohárky zamilují. Mango vnese do jídla svěží a zajímavý prvek, na kterém si snadno vybudujete závislost. Jako přílohu k němu doporučujeme rýži. Můžete si k němu ale udělat i indický chléb naan.
Indické butter chicken, neboli máslové kuře, patří k nejoblíbenějším jídlům na světě. Indická kuchyně je sama o sobě velmi oblíbená, jelikož nabízí spoustu variací nejrůznějších pokrmů z kuřecího masa v kombinaci s omáčkami. Máme pro vás recept od slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho, podle kterého si tento skvělý pokrm zvládnete uvařit i sami doma.
Indické kuře na kari má výraznou kořeněnou chuť a je u nás velice populární. Počítejte s tím, že hlavní část přípravy by měla proběhnout den předem, protože kuřecí maso se musí marinovat a natáhnout do sebe chutě různého koření. No a další den už je to rychlovka.
Zdroj: Kupi