V létě máme víc než kdy jindy chuť na nepečené dezerty. Pojďme si udělat malinové tiramisu po italsku. Mascarpone do něj samozřejmě patří, ale Italové do něj dávají navíc ještě vaječné žloutky. A moc dobře ví proč! Pojďte si pravé italské tiramisu udělat s námi!
Pravá italské tiramisu se připravuje z mascarpone. Ovšem věděli jste, že v Itálii do něj dávají i žloutky? Výsledný krém má mnohem lepší chuť, je jemný, nadýchaný, zkrátka lehký jako pírko. Ve spoustě českých receptů žloutky ani nenajdete a jsou často nahrazované smetanou. Ovšem pravé italské tiramisu se bez nich neobejde. A ani my v našem receptu.
Pokud vás děsí představa syrových žloutků, nemusíte mít obavu. Stačí je tepelně upravit ve vodní lázni, ve které ze žloutků a cukru připravíte žloutkový krém. Až vám směs zhoustne, musíte mísu zchladit, aby se vám žloutky v krému nesrazily. Tím budou žloutky částečně tepelně upravené a navíc se vám lépe rozpustí cukr.
Na tiramisu doporučujeme použít dlouhé cukrářské piškoty. Po namočení do kávy si udrží svůj tvar a nebudou rozmočené jako ty klasické. A bohatě stačí, když i velké piškoty namočíte jen z poloviny. Aby se vám lépe skládaly piškoty i na malinovou vrstvu, můžete ovoce rozmačkat. Ale to už necháme na vás.
Jahodové tiramisu je dezert, který vás v parném létě osvěží a dokonale si na něm pochutnáte. Tuto jednoduchou variaci na tradiční italské tiramisu plnou čerstvých jahod budete mít připravenou během chvilky a zaručeně si ji oblíbíte.
Veganské tiramisu je lahodný dezert vyrobený ze sójových produktů. Nejdříve je třeba upéct plát těsta a poté jej navrstvit na sebe spolu s krémem. Na tomhle výborném moučníku zaručeně pochutnáte.
Zdroj: Kupi