Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Konec éry: Electro World mizí z trhu, Datart přebírá otěže

Kardasov Films / Shutterstock.com

Český maloobchodní trh s elektronikou prochází další významnou změnou. Po nedávné změně v CZC a problémech v Okay přichází zpráva o konci samostatné existence Electro Worldu. Tento populární prodejce elektroniky se spojí s Datartem a bude pokračovat pod jeho značkou. Co to znamená pro zákazníky a jaké výhody mohou očekávat? 

Přečtěte si také

Chcete přečkat zimu bez nemocí? Začněte imunitu posilovat už teď. Musíte udělat víc, než jen doplnit Céčko

Spojení sil pro lepší budoucnost

Obě společnosti, Electro World a Datart, zveřejnily na svých webových stránkách společné prohlášení, které potvrzuje jejich blížící se fúzi: „Bez ohledu na barvu našich triček jsme si blíž, než se zdá. Proto spojujeme své síly na cestě za ještě lepším životem s elektronikou.“ Cílem tohoto spojení je posílit pozici na trhu a nabídnout zákazníkům ještě kvalitnější služby a širší sortiment. Datart, jako specialista v oblasti elektroniky a služeb, převezme všechny závazky a služby, na něž byli zákazníci Electro Worldu zvyklí.

Electro World

Důležité termíny pro zákazníky

Ačkoli přesné datum sloučení zatím nebylo oznámeno, Electro World ve svém e-mailu upozorňuje zákazníky na několik klíčových informací:

  • Slevové kódy a vouchery Electro Worldu je nutné využít nejpozději do 25. srpna 2024.
  • Velký výprodej s až 50% slevami probíhá od 15. července do 14. srpna 2024 (nebo do vyprodání zásob).

Tyto informace naznačují, že k definitivnímu ukončení činnosti Electro Worldu by mohlo dojít v září, pravděpodobně s návratem dětí do škol.

Co čeká zákazníky?

  1. Plynulý přechod e-shopů: Web electroworld.cz bude automaticky přesměrován na datart.cz, což zajistí bezproblémové pokračování online nákupů.
  2. Zachování věrnostního programu: Přihlašovací údaje do věrnostního programu zůstanou beze změny.
  3. Výhodné nákupy: Aktuální velký výprodej nabízí slevy až 50 % na široký sortiment zboží včetně domácích spotřebičů, notebooků, telefonů a hodinek.
  4. Kontinuita služeb: Datart se zavazuje k bezproblémovému vyřizování objednávek, reklamací a účtenek v souladu se svými standardy.

Dopad na trh s elektronikou

Tato fúze znamená další krok v konsolidaci českého trhu s elektronikou. Po akvizici Allegra společností CZC a potížích, které sužují Okay, se nyní snižuje počet významných hráčů na trhu. Tento vývoj by mohl ovlivnit konkurenční prostředí a potenciálně i ceny pro koncové zákazníky.

Zdroj: Electro World, Datart, Kupi