Máme pro vás skvělý tip na víkendový moučník. Upečte si borůvkový koláč s drobenkou! Je plný ovoce, které mu dává osvěžující chuť. Přidali jsme do něj navíc jednu ingredienci, díky níž bude koláč ještě vláčnější. Tak skočte pro borůvky a jdeme péct!
Ovocné koláče s drobenkou jsou super způsob, jak spotřebovat sezónní ovoce. Máme pro vás univerzální recept, který můžete pokaždé připravit s jiným ovocem. My si dnes vybrali borůvky, k létu patří a v koláčích chutnají fantasticky.
Každý ovocný koláč dochutí i dosladí drobenka. Čím víc jí na moučníku je, tím lépe. Aspoň pro nás. Na přípravu drobenky vám stačí jen 3 ingredience – mouka, máslo a cukr. Jaká mouka je na ni nejlepší? Nejčastěji se používá polohrubá, ale chybu neuděláte ani s hrubou, tu jsme použili my.
Ať už si vyberete jakoukoliv mouku, pamatujte, že vždy musíte dodržet správný poměr surovin 1:1:2 – jeden díl másla, jeden díl cukru a 2 díly mouky. Jestli ale máte rádi křupavou drobenku, mouky dejte víc. Jen musíte počítat s tím, že drobenka bude po upečení i tvrdší.
Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou s dokonale vyváženou chutí a úžasnou vůní si zaručeně zamilujete. Kombinace jablek ovoněných skořicovým cukrem a tvarohu, který koláči zajistí potřebnou vláčnost, je totiž naprosto fantastická.
Kakaový koláč s jablky je vynikající, vláčný, plný samých dobrých, zdravých surovin a rozhodně ne nudný. Kromě jablek v něm najdete mrkev, banány nebo ovesné vločky. Navíc neobsahuje klasickou mouku, je tedy vhodný i pro všechny s intolerancí lepku.
Těsto
Drobenka
Zdroj: Kupi