Cuketová sezona je v plném proudu a aby se vám neomrzeli cuketové obědy na různé způsoby, zkuste si upéct cuketový perník. Je extra jednoduchý, krásně vláčný a bude chutnat celé rodině. Na chuť v něm cuketu vůbec nepoznáte. Pojďte si cuketový perník upéct s námi!
Zapomněli jste včas sklidit cukety a trochu vám přerostly? Do cuketového perníku je spotřebujete jedna dvě. A stoprocentně si pochutnáte! Ještě jste ho nepekli a cuketa vám do buchet moc nesedí? Věřte nám, že na chuť ji v moučníku nepoznáte a díky cuketě bude váš perník vláčný a nadýchaný. Pokud ho rychleji nesníte, vydrží vláčný několik dní.
My jsme si klasický cuketový perník trochu vylepšili. Přidali jsme do něj nastrouhané jablko a bílý jogurt. Moučník je tak lehký, svěží a hezky vláčný. Na co si dát při přípravě perníku pozor? Cuketu nechte po nastrouhání chvíli odpočinout a poté z ní vymačkejte přebytečnou vodu. Tu v perníku nechcete.
Pokud máte rádi rozinky a oříšky, klidně je do těsta přidejte. Moučník můžete po upečení ještě vylepšit čokoládovou polevou, kterou na cuketový perník natřete. My ho v našem receptu potřeli jahodovou marmeládou a posypali kokosem. Obě varianty chutnají úžasně.
Receptů na zpracování cuket není nikdy dost. Kombinaci křupavého listového těsta s čerstvým sýrem, žampiony a pórkem s cuketou si zamilujete.
Cuketový chlebíček je svěží, chutný a skvěle poslouží jako svačinka i jako malá dobrota ke kávě. Navíc jde o další způsob, jak zpracovat tuto oblíbenou letní zeleninu. Příprava chlebíčku je velmi jednoduchá, tak jej vyzkoušejte.
Na ozdobu
Zdroj: Kupi