Když vyrazíme na koupaliště nebo na festival, langoše patří mezi zdejší tradiční rychlé občerstvení. Už jste si je někdy dělali i doma? Máme pro vás super recept na trochu odlehčené langoše ze zakysané smetany. Jsou krásně vláčné a nadýchané. Pojďte je vyzkoušet s námi!
Langoše patří mezi oblíbenou pochoutku na letních festivalech a na koupalištích. Proč? Jsou geniálně jednoduché, neodolatelně dobré a se spoustou variací. Kromě klasiky v podobě langoše s kečupem a sýrem můžete ochutnat klidně i langoš se zakysanou smetanou a borůvkami.
Už jste ale zkoušeli přidat zakysanou smetanu i do těsta na langoše? Věřte nebo ne, ale díky ní budou vaše domácí langoše vláčné, nadýchané a nenasáknou při smažení ani tolik oleje. Taková trochu dietnější verze oblíbené pochoutky. A nejvíc super je, že těsto kyne v lednici a můžete ho tam nechat kynout i pár dní. Takže si langoše můžete vychutnat klidně i více dní po sobě.
Čím si můžete langoše ochutit? Kromě kečupu, česneku a sýra zkuste zakysanou smetanu, opečenou slaninu, šunku, tvaroh nebo cibulku. Jestli chcete sladký langoš, vsaďte na osvědčenou kombinaci domácí zavařeniny a cukru.
Maďarské langoše zná skoro každý jako křupavé placky dochucené česnekem, kečupem a strouhaným sýrem. Tyhle langoše jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.
Langoše jsou velmi oblíbeným jídlem zejména v letních měsících na festivalech, u vody nebo jen tak při prázdninové procházce. Připravit si je můžete i doma, stačí vám jen mouka, mléko, cukr, sůl a droždí.
Zdroj: Kupi