Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Kolik zaplatíte v chorvatském Lidlu za základní potraviny? Velké srovnání cen s Českem

Sergiy Palamarchuk / Shutterstock.com

Chystáte na dovolenou do Chorvatska a budete si vařit? Přesně pro vás jsme prolistovali leták chorvatského Lidlu a porovnali tamní ceny základních potravin s cenami v Česku. Co koupíte v Chorvatsku za stejnou cenu a co se naopak prodraží?

Přečtěte si také

Obchody stahují závadné výrobky: Tuňáka s histaminem, Kinder řezy, nebezpečný reproduktor a struhadlo

Ovoce a zelenina

V Chorvatsku vám tak jako v Česku určitě přijde vhod vodní meloun, který vás ve vedrech hezky osvěží. Z Česka si ho rozhodně vozit nemusíte. V chorvatském Lidlu se akční cena za 1 kg melounu pohybuje okolo 11 Kč. Pro srovnání český Lidl nabízel tento týden 1 kg melounu za 14,90 Kč.

Jak jsou na tom třeba cherry rajčata? Ty levněji koupíte v Česku. V Chorvatsku za ně v Lidlu zaplatíte přibližně 40 Kč za půl kila. U nás v Lidlu za stejnou gramáž 34,50 Kč.

Nesmíme zapomenout ani na rané brambory, které se vám určitě budou hodit. U nich je cena v Chorvatsku i v Česku téměř stejná, pohybuje se okolo 17 Kč za 1 kg.

Lidl Chorvatsko

Jak je na tom pečivo?

Jestli máte rádi semínkové housky, tak ty si v Chorvatsku určitě nakupte. Jedna houska vás tu vyjde v přepočtu na 6,30 Kč, což je podobná cena jako u nás.

Nemusí vás děsit ani cena chleba. V Chorvatsku koupíte 700g bochník v akci v přepočtu za 21,50 Kč. Není to sice úplně klasický bochník, ale na snídani je ideální.

Lidl Chorvatsko

Co ceny masa?

Uděláme si takový průřez od drůbežího masa, přes vepřové až po ryby. Když budete mít chuť na krůtí prsa, ty koupíte v Chorvatsku přibližně za stejnou cenu jako v Česku – 1 kg krůtích prsou vás u moře vyjde přibližně na 128,50 Kč.

S vepřovým masem už to není tak veselé. Za 1 kg vepřové krkovice v akci zaplatíte v Chorvatsku v přepočtu 252 Kč! U nás krkovici v akci koupíte o polovinu levněji. Dražší je v Chorvatsku i mleté maso. 

A jak jsou na tom ryby, třeba losos? Losos v Chorvatsku je také o něco dražší, za 1 kg zaplatíte přibližně 378 Kč. V českém Lidlu ho v akci můžete koupit i za 329 Kč.

Ještě zmíníme krájenou šunku a salámy. Ty jsou v Chorvatsku výrazně dražší. Za 150 g balené šunky tady zaplatíte až 50 Kč.

Lidl Chorvatsko

Jak jsou na tom mléčné výrobky?

Trvanlivé polotučné mléko koupíte v Chorvatsku přibližně za stejnou cenu jako u nás. V akci ho v tamním Lidlu koupíte v přepočtu za 15,60 Kč. Jestli máte rádi cottage, ani za něj si moc nepřiplatíte. Když je v akci, v chorvatském Lidlu ho koupíte za 24,50 Kč. V akci se vyplatí koupit i 400g řecký bílý jogurt od značky Pilos, vyjde vás přibližně na 22,50 Kč.

A co pivo?

Ovocné nealko Radler koupíte v Chorvatsku o něco levněji, za 1 plechovku zaplatíte v přepočtu necelých 15 Kč. Když budete mít chuť na chorvatské pivo Ožujsko, oproti cenám piva v Česku si připlatíte. Za jednu plechovku piva zaplatíte asi 28,40 Kč.

Zdroj: Kupi, Lidl Chorvatsko