Dnes si uvaříme pórkovou polévku. Je to taková česká klasika, kterou jsme v našem receptu vylepšili o vejce a krupičku. Když si k ní dáte kousek pečiva, zasytí vás i jako hlavní jídlo. Její příprava je jednoduchá a zvládnou ji i začínající kuchaři. Pojďte si pórkovou polévku uvařit s námi!
Pórková polévka s vajíčkem a krupičkou patří mezi českou klasiku. Je extra jednoduchá na přípravu a zvládne ji uvařit každý, kdo umí držet nůž v ruce. Polévka vám během vaření provoní celý dům a její jemná, nasládlá chuť zachutná celé rodině.
Pórek si skvěle rozumí s máslem. Proto je máslo jasná volba pro přípravu základu polévky, kdy je potřeba pórek nejdříve orestovat. Stačí ho orestovat jen zlehka do změknutí. Pórek rozhodně nerestujte dozlatova, chuti polévky to jen uškodí.
Chcete, aby měla pórková polévka pěkně zelenou barvu? V tom případě dejte orestovat pouze bílou část pórku. Zelnou část přidejte do polévky až těsně před koncem vaření. Stačí povařit asi 3 minuty – za tu dobu zelené kousky pórku změknou, ale zachovají si svou barvu. Finální tečku dodá pórkové polévce i vhodné koření – doporučujeme ji dochutit česnekem i majoránkou.
Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.
Jak se říká, česnek je přírodní antibiotikum. Česnečka se tak hodí vždycky, když potřebujeme vyhnat bacily z těla. Mrkněte na náš recept na luxusní krémovou česnečku, kterou si zamilujete. Česnekem v ní rozhodně nešetříme! Polévku můžete zjemnit mlékem nebo smetanou. A nezapomeňte na krutonky! Bez nich to není ono.
Zdroj: Kupi