Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Chia pudink: Extra jednoduchá zdravá svačinka, kterou nemusíte vařit

Kupi.cz

Chia pudink je pochoutka, která vám dodá sílu na náročný den. Vyzkoušejte tuto rychlou snídani nebo svačinu, která je plná vlákniny. Zasytí vás na dlouho a dodá spoustu energie. Žádné vaření není potřeba, stačí si jej připravit večer a nechat do rána v ledničce. Tak pojďme na to!

Přečtěte si také

Lahodné chia lívance s citronovou polevou: Zdravá pochoutka nejen ke snídani

Vyzkoušejte zdravou variantu pudinku

Chia semínka patří mezi superpotraviny, které jsou doslova nabité vlákninou. Nejčastěji si je přidáváme do jogurtu a oblíbené jsou také chia pudinky. Chia pudink je zdravou variantou toho klasického. Vařit ho nemusíte, stačí jej dát jen do lednice. K chia pudinku se náramně hodí ovocné pyré. Rozhodně ho doporučujeme, je to pecka.

Jaký je ideální poměr chia semínek a mléka, aby vám pudink pěkně ztuhl? Osvědčené jsou 2 lžíce chia semínek na půl litru mléka. Semínka je důležité v mléce pořádně promíchat, aby nasály tekutinu. Místo mléka můžete klidně použít jeho rostlinné varianty – třeba kokosové nebo mandlové mléko.

Čím chia pudink osladit? Použijte med, javorový, čekankový nebo agávový sirup. Záleží jen vaší chuti. Sladkou chuť dá pudinku i ovocné pyré. Ještě vám doporučíme jednu „vychytávku“ – mezi pyré a chia pudink dejte vrstvu jogurtu. Je to parádní kombinace.

Mandlový pudink s chia semínky
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Mandlový pudink s chia semínky

Bezlaktózový mandlový pudink s chia semínky je na přípravu velmi rychlý a vhodný pro celiaky i pro lidi s intolerancí nebo alergií na laktózu. Pochutnají si na něm i vitariáni, protože se nevaří a neobsahuje vejce.

Mandlový pudink s chia semínky
Tapiokový pudink s malinami
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Tapiokový pudink s malinami

Tapiokový pudink s malinami musíte vyzkoušet! Můžete jej zakoupit v obchodě se zdravými potravinami nebo si ho s naším receptem připravit doma. Tapiokové perly jsou bez alergenu, neobsahují lepek a jsou lehce stravitelné. Jsou populární především v asijské kuchyni, kde se používají do dezertů, nápojů a pudingů.

Tapiokový pudink s malinami

Recept na chia pudink

Ingredience na 1 porci:

  • 50 g chia semínek
  • 200 ml mléka
  • 15 g čekankového sirupu
  • čerstvé ovoce

Postup:

  1. Do mléka nasypte chia semínka a pořádně promíchejte. Směs oslaďte, nádobu dejte do lednice na 5 až 10 minut a poté znovu důkladně promíchejte tak, aby měla všechna semínka možnost nasáknout tekutinu.
  2. Nechte znovu pudink odpočinout v lednici, a to minimálně 2 hodiny. Nejlépe ale bude, pokud jej necháte v lednici přes noc.
  3. V této fázi byste mohli mít již hotovo, ale pokud máte po ruce ovoce, můžete si připravit ovocné pyré. Použít lze jakékoli ovoce, jako je kaki, kiwi, jahody, banán a podobně. To rozmixujte a nalijte na pudink.
  4. Nakonec dozdobte ještě ovocem dle vaší fantazie a možností.

Zdroj: Kupi