Jednoduchý, ale naprosto neodolatelný. To je náš čokoládový chlebíček s pomerančovou kůrou. Moučník pro všechny milovníky sladkého si vás získá božskou chutí kakaa v kombinaci s osvěžující pomerančovou kůrou. Dezert je vhodný pro každou příležitost, ať už jde o oslavu nebo jen o posezení u odpolední kávy.
Ochutnejte neodolatelnou kombinaci kakaa s osvěžující chutí pomeranče. Čokoládový chlebíček je brnkačka a zvládne ho připravit skutečně každý. Chlebíček můžete navíc různě vylepšovat, aby byl vyladěný přesně podle vaší chuti.
Jestli chcete mít chlebíček co nejvíc čokoládový, přidejte do něj na kousky nasekanou čokoládu. Pokud máte rádi kandovanou pomerančovou kůru, klidně ji do těsta také přidejte, získáte výraznější pomerančovou chuť.
I když se to na první pohled možná nezdá, příprava čokoládové pěny je snadná a nezabere vám moc času. Základem je kvalitní hořká čokoláda. Připravte si vynikající čokoládovou pěnu podle slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho s kapkou amaretta, která potěší vaše chuťové buňky.
Nelekejte se, když bude těsto po přidání všech surovin vypadat jako sražené. Má to tak být a je to v pořádku. Během pečení kontrolujte chlebíček párátkem. Hotový chlebíček má být uvnitř trochu mazlavý, takže když vám na párátku zůstane trochu těsta, nic se neděje. A úplná bomba bude, když čokoládový chlebíček po upečení polejete čokoládou. Sníte ho raz dva.
Zdroj: Kupi