Upečte si českou klasiku, která skvěle chutná. Prošívaná deka, buchta s netradičním jménem, je jednoduchá na přípravu a díky tvarohu je v ní také pořádná porce bílkovin. Tvorba prošívaného vzoru je snadná a můžete při ní naplno využít svou kreativitu. Po tomhle vláčném a nadýchaném moučníku se jenom zapráší. Pojďte si ji upéct s námi!
Buchta prošívaná deka je oblíbeným moučníkem na plech. Připravuje se z litého kakaového těsta a tvarohové náplně, která dává buchtě velmi zajímavý vzhled. Díky tvarohu je moučník vláčný a bude chutnat stejně dobře i další den.
Prošívaná deka se připravuje z třeného těsta. To zajistí, že moučník bude nadýchaný a jemný. Aby se vám těsto povedlo na jedničku, všechny ingredience na jeho přípravu musí mít pokojovou teplotu. Nezapomeňte při přípravě také oddělit žloutky od bílků. Díky sněhu z bílků bude totiž těsto ještě více nadýchané.
Nemusíte mít strach ani ze zdobení těsta tvarohovou náplní. Vezměte si k ruce cukrářský zdobicí sáček a půjde vám to samo. Při zdobení nemusíte striktně dodržet mřížku, vytvořte si vzor podle své fantazie – na kakaovém podkladě pokaždé krásně vynikne.
Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.
Podle názvu ve vás možná vzbudí rozpaky, ale jakmile ji ochutnáte, hned vás to přejde. Máme na mysli vynikající buchtu Orgasmus. Kdo vymyslel tento geniální název asi nezjistíme, můžeme jen nacházet nejrůznější asociace. Každopádně je to výborný a rychlý moučník ke kávě, po kterém se kromě vás utluče i návštěva. Pokud jste Orgasmus ještě nepekli, tak to pojďte honem napravit!
Těsto
Tvarohová náplň
Zdroj: Kupi