Kdo by neměl rád bramborové chipsy? Když vám doma dojdou, není třeba hned běžet do obchodu. Snadno si je připravíte sami a budou mnohem chutnější. Stačí vám k tomu jen brambory, olej a sůl. A co víc, nemusíte je smažit – skvěle se povedou i v troubě. Připravte si na večer k televizi domácí chipsy!
Hned na začátek vám řekneme, že domácí chipsy budete zbožňovat. Takže je vždycky připravte ve větším množství, protože hned zmizí. Můžete si k nim připravit i domácí dip, to je teprve dobrota!
Na domácí brambůrky použijte přílohové brambory, varný typ B. Nakrájejte je asi na 2–3 mm silné plátky. Plátky brambor osušte v papírové utěrce a až pak je dejte do rozpáleného oleje. Doporučujeme je smažit po menších částech, aby se vám plátky brambor neslepily.
Jestli si chcete připravit zdravější variantu domácích chipsů, upečte je v troubě. V tomto případě dejte nakrájené plátky brambor do mísy a promíchejte je s olivovým olejem a kořením podle vaší chuti. Pečte na 200 °C asi 30 minut. Brambůrky z trouby jsou zdravější a budou stejně křupavé.
Pizza šneky z listového těsta jsou rychlá chuťovka, kterou vykouzlíte během chvilky. Jsou ideální na oslavy, během posezení s přáteli nebo na silvestrovkou párty. Naplnit je můžete čímkoli, co máte rádi, klasickou kombinací je pak rajčatový základ, šunka a sýr.
Twistery z listového těsta – tento naprosto jednoduchý recept můžete využít vždy, když je potřeba mít na stole něco sladkého. Tyhle zakroucené tyčinky jsou neskutečně jednoduché, křupavé a velmi chutné. Můžete je upéct na oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak k víkendové kávě.
Zdroj: Kupi