Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Polévka, co má říz! Krémová česnečka je rychlá, sytá a zabije každého bacila. S krutonky a sýrem bude dokonalá

Kupi.cz

Máte rádi česnečku? Hodí se vždy, když potřebujeme vyhnat bacily z těla. Ale udělat si ji můžete kdykoliv! Vyzkoušejte náš recept na luxusní krémovou česnečku, kterou si zamilujete. Česnekem v ní rozhodně nešetříme. A nezapomeňte na krutonky! Bez nich to není ono. Tak pojďme vařit!

Přečtěte si také

Vyrobte si domací prací prášek i aviváž! Jsou levnější, bez zbytečné chemie a pro člověka zdravější

Česnečka – oblíbená polévka z pár surovin

Česnečka patří mezi rychlé polévky, které si rádi dopřejeme celý rok. My nedávno vyzkoušeli krémovou česnečku a česnekem jsme v ní fakt nešetřili. Když si k polévce přidáte ještě krutony, máte rázem i lehký oběd.

Aby měla vaše česnečka ten správný říz, doporučujeme část česneku přidat až do hotové polévky. Jak česnek přidáte, polévku už nevařte a odstavte ji z plotny. Polévka bude mít výraznější chuť.

Do krémové česnečky neodmyslitelně patří brambory, které po rozmixování polévku zahustí. Jestli ji chcete zjemnit, přilijte do polévky mléko nebo smetanu. Do hotové polévky si můžete přidat i nastrouhaný sýr, pro česnečku je to skvělá kombinace. A nezapomeňte na krutonky! Aby byly hezky křupavé, opékejte je dozlatova na pánvi na mírném plamenu. Na závěr přihoďte ke krutonům kousek másla, tím je ještě vylepšíte.

Cuketová polévka
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Cuketová polévka

Jemná cuketová polévka se sýrem feta je naprosto vynikající a její příprava vám nezabere moc času. Stačí jen nakrájet cuketu, nechat povařit, nakonec přidat smetanu a trochu okořenit. Výslednou chuť polévky pak zvýrazní rozdrobený sýr feta.

Cuketová polévka
Květáková krémová polévka
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Květáková krémová polévka

Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.

Květáková krémová polévka

Recept na krémovou česnečku

Ingredience na 4 porce:

  • 4 brambory
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • plnotučné mléko
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 25 stroužků česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • pečivo na krutony
  • máslo na orestování
  • čerstvá pažitka na ozdobu

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a orestujeme na něm cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a lístky čerstvého tymiánu bez stonků. Vše společně restujeme asi 1,5 minuty, dokud se česnek nerozvoní.
  3. Směs poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Mezitím si připravíme krutonky. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
  5. Jakmile jsou brambory uvařené, polévku přelejeme do mixéru a rozmixujeme, případně můžeme použít i tyčový mixér. Na závěr do polévky přilejeme mléko (množství záleží na vámi preferované hustotě polévky) a dochutíme. Hotovou polévku ozdobíme čerstvou pažitkou a přidáme krutonky.

Zdroj: Kupi