Rychlé, sladké a neodolatelné. Twistery z listového těsta se hodí vždycky, když chcete mít něco sladkého na stole. Tyto zakroucené tyčinky s Nutellou si zamiluje celá rodina a můžete je upéct na oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak k víkendové kávě. Do přípravy klidně zapojte i děti. Tak pojďme na twistery!
Listové těsto je sázka na jistotu, pokud chcete rychle udělat sladké i slané pohoštění. Rozhodně se vyplatí mít ho vždycky po ruce. Koupíte ho v každém supermarketu a snadno ho vyrobíte i doma. Je trošku pracnější na přípravu, ale rozhodně doporučujeme si ho alespoň jednou udělat, ve srovnání s kupovaným je nesrovnatelně lepší.
Pečení z listového těsta je hodně populární. Moučníky jsou vždycky křehké a nadýchané, protože listové těsto obsahuje hodně tuku, který po sobě při pečení zanechá vzduchové bubliny. Proto je listové těsto tak křupavé a neodolatelné. Můžete z něj péct sladké i slané dobroty a výsledek bude pokaždé famózní.
Ať už je servírujete jako dezert nebo sladkou snídani, tyto pletence z listového těsta si získají srdce každého milovníka sladkostí. Vůně čerstvě upečených pletenců provoní celý dům a přiláká mlsné jazýčky. Jejich příprava je velmi snadná a kombinace křupavého těsta a lískooříškového krému dokonalá.
Připravte si ořechový závin z listového těsta, který je jednoduchý na přípravu a chutná báječně. Tento dezert je skvělý jako sváteční moučník nebo kdykoli, když dostanete chuť na něco sladkého. Ořechový závin si zamilujete po prvním soustu a určitě se bude často vracet na váš stůl.
Nejdůležitější je rychlost. S listovým těstem se nejlépe pracuje, když je studené. Čím teplejší totiž bude, tím více se vám bude lepit, protože listové těsto obsahuje hodně tuku.
Jakékoliv snacky z listového těsta pečte na vysokou teplotu, ideálně na 220 °C. Vysoká teplota totiž zajistí, že těsto bude krásně křupavé. A nezapomeňte listové těsto před pečením potřít rozšlehaným vejcem, bude mít krásně zlatavou barvu.
Zdroj: Kupi