Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Banánovo-ovesné lívanečky bez mouky: Nadýchané, extra jednoduché a předčí i ty klasické

Kupi.cz

Nevíte, co s přezrálými banány? Udělejte si z nich banánovo-ovesné lívance! Je to báječná a zároveň zdravější varianta lívanečků – nedává se do nich mouka ani cukr. Jsou extra jednoduché a budete je mít hotové za 20 minut. Pojďte si tuto parádní snídani připravit s námi, pochutná si celá rodina!

Přečtěte si také

Co byste měli mít doma v zásobě pro případ nečekané situace? Nepodlehněte panice ani reklamním trikům

Bez lívanců to není správná snídaně

Naše banánové lívance jsou zdravější verzí klasických lívanců. Místo mouky do nich dáváme ovesné vločky. A nemusíte je ani přislazovat, budou dostatečně sladké díky zralým banánům.

Příprava banánovo-ovesných lívanců je extra jednoduchá. Všechno stačí rozmixovat v mixeru. Toto základní těsto na lívanečky můžete vylepšit ještě přidáním nasekaných oříšků, čokoládových lupínků nebo banánem, nakrájeným na plátky. 

Pozor si dejte při smažení. Banánovo-ovesné lívanečky se snadno spálí. Doporučujeme tak dopředu rozehřát pánev a lívanečky smažit ideálně při střední nebo nízké teplotě. Teplotu snižte vždycky, pokud vám lívanečky začnou černat. Hotové lívanečky doporučujeme zakápnout javorovým sirupem a ozdobit vašim oblíbeným ovocem. Je to parádní snídaně, která chutná celé rodině.

Banánové muffiny
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Banánové muffiny

Jsou rychlé, jednoduché a ještě k tomu chutné. Banánové muffiny se hodí prostě pro jakoukoliv příležitost. A navíc je to skvělá možnost, jak zužitkovat zapomenuté banány na dně košíku s ovocem.

Banánové muffiny
Banánové brownies
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Snadný

Banánové brownies

Nevíte, co s přezrálými banány? Dejte je do brownies! Máme pro vás naprosto vynikající recept na banánové brownies, do kterého se zamilujete. Doporučujeme použít alespoň 70% čokoládu, ať to má ten správný říz. Příprava banánového brownies je jednoduchá a zvládne ji každý. Tahle dobrota se vám na stole dlouho neohřeje, tak klidně udělejte hned dvojitou dávku!

Banánové brownies

Recept na banánovo-ovesné lívance

Ingredience na 2 porce:

  • 2 zralé banány
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • javorový sirup
  • ovoce na ozdobu
  • ghí podle potřeby

Postup:

  1. Zralé banány rozmačkáme a vložíme do mísy. Přidáme vejce, ovesné vločky a vše dohromady rozmixujeme.
  2. Rozpálíme pánev s trochou ghí, přilejeme trochu těsta a smažíme z obou stran. Hotové lívance pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme čerstvým ovocem.

Zdroj: Kupi