Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Neodolatelný dezert: Křupavý banán s čokoládou v listovém těstě budete dělat pořád dokola

Kupi.cz

Máme pro vás naprostou pecku! Recept na rychlý a luxusní křupavý banán s čokoládou, po kterém se budete olizovat až za ušima. Zamilují si ho i děti. Banán můžete naplnit Kinder čokoládu, lískooříškovým krémem nebo jakoukoli jinou tabulkovou čokoládu. Pojďte si tuto křupavou dobrotu udělat s námi!

Přečtěte si také

Co se stane s vaším tělem, když přestanete jíst maso? Změna je obrovská

Proklatě dobrý dezert z banánu

Křupavý banán v listovém těstě je originální dezert, kterým všem vytřete zrak. Je jednoduchý na přípravu a budete ho zbožňovat. Kombinace banánu, křupavého listového těsta a čokolády je naprostá pecka. Už během pečení se vám na dezert budou sbíhat sliny, protože provoní celý dům.

Banán můžete naplnit Kinder čokoládou, lískooříškovým krémem nebo burákovým máslem. Doporučujeme banán dostatečně hluboko vydlabat, aby vám náplň během pečení nevytekla. Na dlabání banánu je nejlepší opačný konec lžičky nebo malý tenký nožík.

Pokud chcete banán naplnit lískooříškovým krémem, vezměte si na pomoc cukrářský zdobicí sáček. Ustřihněte mu špičku a vydlabané banány naplníte raz dva. Pokud se chystáte křupavé banány dělat ve velkém, rozhodně doporučujeme tuto variantu. Je rychlejší než plnění banánů čokoládou. Až budete mít naplněno, nezapomeňte listové těsto potřít rozšlehaným vejcem. Banány budou mít krásně zlatavou barvu a budou neodolatelné i na pohled.

Banánové brownies
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Snadný

Banánové brownies

Nevíte, co s přezrálými banány? Dejte je do brownies! Máme pro vás naprosto vynikající recept na banánové brownies, do kterého se zamilujete. Doporučujeme použít alespoň 70% čokoládu, ať to má ten správný říz. Příprava banánového brownies je jednoduchá a zvládne ji každý. Tahle dobrota se vám na stole dlouho neohřeje, tak klidně udělejte hned dvojitou dávku!

Banánové brownies
Banánovo-ovesné lívance
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Banánovo-ovesné lívance

Milujete lívance a chcete si připravit jejich zdravější variantu? Ochutnejte naše banánovo-ovesné lívance. Je to rychlovka – vše jen rozmixujete v mixéru a můžete smažit. A chutnají naprosto skvěle. Doporučujeme je zakápnout javorovým sirupem a doplnit třeba čerstvým ovocem, které máte zrovna po ruce.

Banánovo-ovesné lívance

Recept na křupavý banán v čokoládě

Ingredience na 5 porcí:

  • 300 g listového těsta
  • banánů
  • 10 Kinder čokolád
  • 1 vejce na potření
  • cukr moučka

Postup:

  1. Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Oloupeme banány a uprostřed je vykrojíme, ideálně opačným koncem lžičky. Vykrojenou část naplníme nalámanými kousky Kinder čokolády.
  2. Rozbalíme listové těsto a nakrájíme ho na pásky. Těmi následně omotáme každý banán.
  3. Banány, omotané v listovém těstě, dáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova. Hotové banány posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Kupi