Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Jaká barva nehtů je IN letos v létě? Žádná! Trendem je „nonicure“ čili nahá manikúra

Bykfa / Shutterstock.com

Potrpíte si na sledování kosmetických trendů a rádi jste od hlavy až po paty v kurzu? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Alespoň co se týče úpravy nehtů. Letošnímu létu totiž vládne tzv. nonicure neboli antimanikúra či „nahé nehty“. Rozhodně to ale neznamená, že musíte chodit s neupravenýma rukama. Právě naopak, základem je přirozená a zdravá krása, která vyžaduje péči. Jak na domácí antimanikúru a s jakými produkty ji zvládnete na jedničku?

Přečtěte si také

Poštěstil se vám plný košík čerstvých hub? Připravte si nepřekonatelnou houbovou smaženici

Minimalistický vzhled, plnohodnotná péče

Nude trendy v líčení jsou na scéně již nějaký ten pátek, a co se nehtů týče, i u těch začíná platit, že méně je více. Letošní léto proto zapomeňte na výrazné barvy, umělé nehty i UV lampy a dopřejte nehtům pořádný nádech. Nonicure (neboli nahá manikúra či antimanikúra) se zaměřuje na minimalistický, přirozeně zdravý vzhled nehtů. Jejím základem jsou především pečující produkty, které namáhaným a slabým nehtům dopřejí úlevu a výživu.

Jedná o všestrannou a nadčasovou manikúru. Není příliš vyzývavá a výrazná, spíše ustupuje do pozadí, a přitom zajišťuje konečkům prstů zářivý lesk, potvrdil nový trend po letošních Oscarech módní časopis Vogue.

fizkes / Shutterstock.com

Kdy si dopřát nahou manikúru?

Je vhodná pro každodenní nošení i pro výjimečné a slavnostní události, jako jsou například svatby či plesy. Nehty vypadají upraveně, přesto se univerzálně hodí ke každému modelu a nijak nezastiňují šaty ani jiné doplňky. Pokud se navíc laku vyhnete úplně, nebudete se muset strachovat o jeho popraskání a odlupování.

Jak na domácí antimanikúru?

  1. Nehty i ruce omyjte a osušte. Pilníkem vytvarujte do požadovaného přirozeného tvaru, který se vám bude pohodlně nosit. Pomocí jemného pilníku lehce zapilujte i plochu nehtů a zbavte se rozpuštěním či zatlačením přebytečné kůžičky.
  2. Na nehty naneste pečující sérum nebo olejíček. Pokud to daný produkt umožňuje a doporučuje, vmasírujte i do okolí lůžka a nechte chvíli působit.
  3. Nehty můžete ponechat bez laku, případně je ideální použít zpevňující a vyživující bezbarvý nebo jemně tónovaný lak na nehty v nude odstínech (pudrová, béžová, tělová apod.).
  4. Nezapomeňte ani na pravidelné krémování, čas od času dopřejte svým rukám peeling, masku či zábal.

Tipy na produkty pro perfektní nonicure

  • Skleněný pilník: Dokonale tvaruje nehty a zamezuje jejich třepení a lámání.
  • Odstraňovač kůžičky: Dostupný je jak v podobě rukojeti zakončené speciálními nůžtičkami a zatlačovací čepelí, tak v podobě roztoku, který přebytečnou nehtovou kůži změkčí a odstraní.
  • Nehtový kondicionér /olejíček/sérum: Na trhu najdete celou řadu pečujících produktů, jež vyživují nehty i jejich okolí, zpevňují je a hydratují. Mnohé jsou obohacené o cenné látky (vápník, zinek, hořčík, vitamín B nebo E, keratin, kyselinou hyaluronovou apod.).
  • Zpevňující lak: Sáhnout po něm lze v případě velmi oslabených, měkkých a lámavých nehtů – ideálně po bezbarvém, případně zatónovaném laku v nude odstínech. Obsahuje zpevňující složky, vitamíny i nanočástice.
Notino

Japonská manikúra pro zdravý lesk

Chcete-li si vykouzlit krásně lesklé nehty a přitom je nezatěžovat nánosy vysušujících laků, pak zkuste právě techniku japonské manikúry. Ta je založena na dvoufázové péči, při níž nehty nejprve po celé ploše zapilujete, poté do nich pomocí rychlých tahů zaleštíte speciální pastu a pudrem nakonec zafixujete. Výsledkem jsou krásně lesklé a pružné nehty ošetřené proti lámání a třepení.

Vše potřebné se obvykle prodává v podobě kompletní sady pro japonskou manikúru, pastu a pudr lze potom dokupovat i samostatně. Součástí balení bývá i podrobný návod, který vás technikou provede krok za krokem. Z počátku to chce trochu cviku a trpělivosti, výsledek ale bude stát za to.

Zdroj: Marianne, Vogue, Kupi