Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Nevíte, co k obědu? Do špaget s rajčatovo-česnekovou omáčkou se zamilujete

Kupi.cz

Milujete rajčatové omáčky v kombinaci s těstovinami? Pak tu máme recept přímo pro vás. Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou si zamilujete. Tento zdravý a lehký oběd připravíte během chvilky a určitě se k němu budete rádi vracet, tak jako my. Tak pojďme vařit!

Přečtěte si také

Díváte se při výběru čokolády na procenta napsaná na obale? Pak jste obětí mýtu

Udělejte si vytuněnou rajčatovou omáčku!

Kombinace rajčatové omáčky a těstovin nikdy neomrzí. Je to jedna z nejoblíbenějších kombinací. Rajčatovou omáčku můžete udělat z rajčat z konzervy, ale mnohem lépe chutná z těch čerstvých. A toho se teď v létě musí využít!

V našem receptu jsme rajčatovou omáčku na špagety trochu vylepšili. Už jste někdy zkoušeli rajčata nejdříve upéct? Budou mít mnohem výraznější chuť, než kdybyste je orestovali na pánvi. Na plech k rajčatům přidejte i česnek, směs tak získá báječnou vůni.

Čím rajčatovou omáčku dochutit? Kromě soli a pepře nezapomeňte na čerstvou bazalku, ta v kombinaci s rajčaty nikdy nesmí chybět. Doporučujeme přidat i chilli vločky, které omáčce dodají šmrnc. Ale to není všechno! Aby vaše rajčatová omáčka byla jemná a krémová, přidejte do ní syrovátkový sýr ricotta. Je to pecka! Lepší rajčatovou omáčku na těstoviny jste nejedli.

Špagety aglio olio
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Špagety aglio olio

Špagety aglio olio je tradiční italský recept na těstoviny, pocházející z Neapole. Aglio, olio e peperoncino znamená česnek, olej a pálivá paprička, tyto tři suroviny jsou také základem tohoto snadného, vynikajícího receptu, který se hodí jako rychlý oběd nebo večeře.

Špagety aglio olio
Citronové špagety s chilli a bazalkou
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Citronové špagety s chilli a bazalkou

Citronové špagety s chilli a bazalkou jsou nevšední recept na tyto oblíbené těstoviny. Jejich příprava je navíc velmi snadná a rychlá, během chvilky si na špagetách tedy můžete rovnou i pochutnat.

Citronové špagety s chilli a bazalkou

Recept na špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:

  • 450 g rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 225 g špaget
  • 120 g ricotty
  • 30 ml olivového oleje
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl a pepř
  • strouhaný parmazán
  • čerstvá bazalka
  • voda na uvaření těstovin

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C. Rozpulte rajčata a dejte je na plech. Přidejte k nim neoloupané stroužky česneku. Rajčata s česnekem pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
  2. Po 20 minutách vyndejte plech z trouby. Přikryjte ho alobalem a nechte rajčata s česnekem péct dalších 10 minut, dokud česnek nezměkne a rajčata nezkaramelizují.
  3. Uvařte špagety na skus v osolené vodě podle návodu.
  4. Upečený česnek a rajčata rozmačkejte, přidejte k nim nadrobno nakrájené lístky bazalky a chilli vločky. Přidejte ricottu a 60 ml horké vody z těstovin. Směs míchejte, dokud není omáčka hladká.
  5. Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní uvařené špagety a připravenou rajčatovou omáčku. Vařte na středním plamenu, dokud omáčka nezačne vřít. Pokud se vám zdá omáčka málo krémová, přilijte trochu vody z uvařených těstovin.
  6. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte se strouhaným parmazánem a lístky bazalky.

Zdroj: Kupi