Cuketová pizza z listového těsta s mozzarellou a rajčaty je lehké a svěží jídlo, které budete mít hotové během chvilky. Je ideální jako rychlý oběd nebo večeře a navíc jde o super tip, jak zpracovat cuketu, pokud máte na zahrádce bohatou úrodu. Doporučujeme udělat raději hned 2 plechy, protože po téhle dobrotě se jen zapráší.
Cuketové sezóna je tady! Za chvíli všude uslyšíme známou větu „nechceš cuketu?“ Tato zelenina je jedním ze symbolů léta. V kuchyni s ní můžeme doslova čarovat. Cuketových receptů je hromada a cuketu tak můžete pokaždé připravit jinak. Jen si dejte pozor na hořké cukety – ty nejezte, mohou totiž způsobit žaludeční a střevní potíže.
Cuketa má v kuchyni skutečně všestranné využití. Můžete ji dokonce jíst i syrovou, v této podobě se nejlépe hodí do salátů nebo pro přípravu zdravých chipsů. Cukety se hodí také do nejrůznějších zeleninových pokrmů, konkrétně třeba do populárního francouzského jídla ratatouille.
Co vše můžete z cukety uvařit? Jedním z nejoblíbenějších receptů jsou plněné cukety. Výborně chutná i cuketové zelí, cuketový nákyp nebo cuketové placky. A nesmíme zapomenout ani na sladkou tečku – už jste někdy vyzkoušeli cuketový perník? My dnes ale začneme zlehka, připravíme si extra rychlou cuketovou pizzu.
Cuketové bramboráky jsou skvělou volbou, pokud hledáte rychlý recept na chutnou večeři, zároveň jde o další tip, jak tuto oblíbenou sezónní zeleninu zpracovat. Příprava bramboráků je velmi snadná a usmažené je budete mít během chvilky. Podávejte ideálně s jogurtovým dipem nebo zakysanou smetanou.
Zdroj: Kupi, NZIP