Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Jak vybrat vhodnou obuv, aby ladila k celému outfitu? Zaměřte se na střih, tvar i na příležitost

PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Vybrat správnou obuv není jen o pohodlí, ale také o stylu a celkovém dojmu, který chcete vytvořit. V tomto článku vám poradíme, jak vybrat tu správnou obuv pro každou příležitost, abyste vždy vypadali skvěle.

Přečtěte si také

Jsou všechna másla v obchodech stejně kvalitní? Nenaleťte na triky výrobců

Vybírejte podle příležitosti

Než se rozhodnete, jakou obuv si obujete, je důležité zvážit příležitost, na kterou se chystáte. Na formální události, jako jsou svatby nebo obchodní setkání, zvolte klasickou obuv, například oxfordky nebo elegantní lodičky. Naopak neformální události vám umožňují větší flexibilitu, kde můžete experimentovat s teniskami nebo sandály.

Styl a celkový dojem

Dbejte na to, aby vaše obuv ladila se stylem vašeho outfitu. Kombinace sportovních tenisek s elegantním oblekem nemusí vždy působit sofistikovaně, stejně jako nošení elegantních lodiček s teplákovou soupravou může působit nepatřičně. Harmonický vzhled je klíčem k úspěchu, a to platí i pro barevné kombinace. Nebojte se experimentovat s odvážnými nebo kontrastními barvami, které mohou vytvořit zajímavé kombinace.

Nepodceňujte komfort

Styl je důležitý, ale komfort by neměl být přehlížen. Nepohodlné boty mohou zničit váš den a odvést pozornost od důležitých věcí. Prioritou by měly být boty, které poskytují dostatečnou oporu a tlumení nárazů, zejména pokud budete delší dobu na nohách. Pokud vybíráte méně pohodlnou formální obuv, vezměte si s sebou náhradní pár na přezutí, nebo je před událostí trochu rozchoďte.

Střihy a tvary

Není to jen o tvaru boty, ale také o střihu oblečení. Pokud nosíte širší kalhoty nebo dlouhé maxi šaty, zvolte boty se zajímavým tvarem nebo aplikací, aby byl celkový vzhled vyvážený. Naopak minimalistická obuv v kombinaci s jednoduchými kousky nebo na míru šitým oblečením vytváří dojem uhlazenosti a elegance. Máte-li na sobě kratší sukně, zkuste vytvořit „výškový rozdíl“ a zvolte vysoké kozačky nebo boty na platformě.

CCC

Berte ohled na roční období a počasí

Nezapomínejte ani na počasí a roční období. V teplejších měsících zvolte prodyšné materiály jako len nebo síťovinu pro tenisky, případně sandály nebo žabky. V chladnějších měsících nezapomeňte na izolaci a odolnost vůči vodě a sáhněte po kozačkách nebo zateplených uzavřených botách. Přizpůsobení obuvi počasí souvisí nejen s pohodlím, ale také s praktičností a zdravím.

Boty jako investice do budoucnosti

Výběr správné obuvi zahrnuje kombinaci mnoha faktorů, jako jsou kvalita, značka a trendy. Investice do kvalitní obuvi se vám vyplatí nejen z hlediska pohodlí, ale také dlouhověkosti. Kvalitní boty vydrží déle a poskytují lepší podporu, což je klíčové pro vaše celkové zdraví a pohodu.

Dodržováním těchto tipů vyberete obuv, jež nejen doplní váš outfit, ale také jej povýší na výjimečný ikonický look. Pamatujte, že správně zvolená obuv je základem každého úspěšného outfitu a je to investice do vašeho stylu a pohodlí. Nebojte se experimentovat a objevovat nové kombinace, které vám pomohou vyjádřit vaši osobnost a vkus.

Zdroj: Kupi